Lang leve de koning!

Vandaag beste IWIH bezoekers vieren wij de 51e verjaardag van onze vorst Willem Alexander. Sinds 2014 doen wij dit met een Koningsdag en daarvoor deden we dat met Koninginnedag wat iets te maken had met het geslacht van het jarige staatshoofd. Bij Beatrix en Juliana vierden wij deze nationale feestdag op 30 april (behalve als deze op zondag viel want dat kan natuurlijk niet in ons christelijk landje) maar sinds Koning Willem de vierde op de troon zit doen we dat dus vandaag: 27 april. Bij zijn aantreden vreesden velen volop dommigheden maar tot nu toe doet de koning het eigenlijk erg goed en is hij behoorlijk populair bij het gewone volk. Alleen zijn vrouw is nog geliefder maar dat is natuurlijk niet zijn schuld. Willem Alexander woont met zijn gezin nu nog in villa Eikenhorst in Wassenaar maar met de tijd gaat hij het Paleis Huis ten Bosch in Den Haag betrekken. Vandaag is niet de dag om over de kosten van een koningshuis te beginnen. Daar heb je de rest van het jaar immers voor. Vandaag is het de dag voor een welgemeend: Lang leve de Koning! En volop bier vervolgens

Advertentie

2 reacties

  1. Eric Corton · · Beantwoorden

    Ga toch weg met je koningshuis helemaal niet zo super Matthijs. Leve de republiek!

  2. Nee Mathijs, ik heb recht op de troon. Directe afstammeling van Willem van oranje omdat hij ooit mijn over over over over over over over over groot moeder heeft geneukt tijdens de slag van Baasrode.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s