De intimidatie door islamisten: Facebook bestraft slachtoffers in plaats van daders

​Facebook en onwelgevallige meningen. Nu is het de beurt aan een Duitse journaliste Anabel Schunke is geblokkeerd op Facebook omdat ze de seksistische boodschap van vermeende islamisten op haar eigen profiel had gepubliceerd. Om zodoende aandacht te vragen voor cyber jihadisme.

De reden: ze had een seksuele intimidatie e-mail, die ze van een vermeende islamist had ontvangen, gepost als een screenshot op haar facebookpagina. 

Dat zelfs IS en anderen duidelijk ongrondwettelijk pagina’s en profielen niet vergrendeld worden, maakt deze casus alleen maar absurder. Anabel, die onder andere voor Tichy en de Huffington Post schrijft, heeft een verklaring toegevoegd [video].

Het is niet de eerste keer dat vooral mensen die de islam bekritiseren geblokkeerd worden. Advocaat Joachim Steinhoefel Nicholas heeft in dergelijke gevallen van pagina’s die door deze ‘reden’ geblokkeerd worden door Facebook een “Wall of Shame” gemaakt. Zodat iedereen deze ongerechtvaardigde sluitingen van goedwillende Facebook pagina’s kan documenteren. 

Dit is een van de honderden berichtgevingen van onrechtmatige blokkades door Facebook. Vrijheid van meningsuiting is een van de pijlers van de democratie. Zij moet worden gehandhaafd zónder enige restrictie.

Ik herinner hierbij iedereen eraan die dit leest, dat vrijheid van meningsuiting ook betekent dat onwelgevallige meningen díe vrijheid moeten genieten. Mijn moto: “Ik keur af wat u zegt, maar ik zal verdedigen tot de dood voor uw recht om het te zeggen!”

2 reacties

  1. […] staat het laatste jaar steeds meer bekend om het censureren van inhoud in het buitenland, conservatief nieuws en onwelgevallige meningen maar blijkbaar is […]

  2. […] 1) De intimidatie door islamieten: Facebook bestraft de slachtoffers […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s