Breaking: Facebook-werknemers nemen ontslag!

Facebook is een gevaarlijke weg ingeslagen in de oorlog tegen de vrijheid van meningsuiting in het voordeel van censuur. Volgens de New York Times, heeft een aantal van haar medewerkers er genoeg van.

Volgens de drie huidige en voormalige Facebook-medewerkers, zet CEO Mark Zuckerberg alles op alles om Facebook in China te krijgen. Middels zijn relaties met Chinese leiders, zoals president Xi Jinping, tracht Zuckerberg het Mandarijns te implementeren, om zodoende een software tool -in het diepste geheim- te ontwikkelen die zou kunnen leiden tot meer censuur. De medewerkers die de New York Times spraken, deden hun uitspraken volgens de anonimiteitsregeling, omdat deze nieuwe censurerende software uiterst vertrouwelijk is.

Facebook staat het laatste jaar steeds meer bekend om het censureren van inhoud in het buitenland, conservatief nieuws en onwelgevallige meningen maar blijkbaar is deze nieuwe software tool zo controversieel dat een aantal medewerkers opstapt.

 
Later meer!

Lees ook:

De intimidatie door islamisten: Facebook bestraft de slachtoffers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s