Hoe eng is Bosma?

bosma

Martin Bosma is wat ze noemen de partij ideoloog van de PVV. De man van de grote lijnen en de richting waarop de PVV gaat. Tevens schrijft hij de meeste speeches voor Geert en zo af en toe ook een boek. De schijn- elite van de valse munters is een diepere kijk in zijn ziel en tsja wat zullen we daarvan zeggen. Waarom is de massa immigratie ooit door gezet? Nou beste Martin dat mag je de werkgevers in dit land kwalijk nemen en niet, zoals je met alles doet, de Pvda. En betwijfelen hoe legitiem de multiculturele samenleving is mag maar je bent vast wel bekend met begrippen als oorzaak en gevolg? In Jip en Janneke taal (geen dank, ik doe dat altijd graag): Doordat de werkgevers zonder goede afspraken goedkope arbeiders hierheen lieten komen hebben we nu de multiculturele samenleving. Daarvoor was Nederland trouwens ook al een vrijplaats voor anders denkende en andere geloven.
En dan gaan borrelen over momenten dat dit bewust is door gezet tegen de wil van het volk klopt gewoon niet. Alles is gewoon in het democratische proces door de meerderheid van de bevolking uit gemaakt. En de Pvda of “de linkse kerk” was hier nooit alleen aan de macht. Alle grote politieke partijen van toen hadden invloed of hadden dat in ieder geval kunnen hebben. Er zijn partijen geweest als de centrumpartij maar die haalden slechts een gering aantal stemmers. De bevolking vond dus toen dat er belangrijkere zaken waren dan een sterk anti- buitenlanders standpunt. Datzelfde principe gaat trouwens op voor de anti- europa retoriek van de PVV. Maar de belangrijkste misser die ik Bosma zie maken is ook wel een beetje een kwaadaardige. Dat er wel zoiets als een plan achter moet zitten om niet fel tegen islam en multiculti te zijn. Hij maakte het pas weer eens duidelijk met zijn tweet: Vrijheid of islam.
Martin wil maar niet snappen, of het komt hem gewoon niet uit, dat er mensen zijn die de islam helemaal niet geweldig vinden maar gewoon voor vrijheid van godsdienst zijn. Bosma is in een niet verschenen boek bang dat we hier een soort Zuid-Afrika krijgen met een onderdrukte blanke minderheid, tsja dat mag. En dan zijn tegenstanders wegzetten als een soort ANC dat volgens Bosma zo’n beetje de ergste club ooit is. Hier mag je wel wat racisme vermoeden omdat die er uiteindelijk vooral was om een onderdrukte zwarte bevolking gelijke rechten te geven. En dan nog even snel Hitler een socialist noemen en je hebt een uiterst discutabele bijdrage aan iedere vorm van debat. En zo fris zijn we zelf trouwens ook niet toch Martin? Neem er nog tegen partij democratie zijn bij, dat is immers maar lastig en niet meer van deze tijd.  En een welhaast alles verzengende haat tegen de publieke omroep die hij het dan ook het liefst aan banden zal leggen en je hebt wel een aardig beeld van Martin Bosma. En vergeet vooral niet dat hij voor wachtgeld van politici is. Want niks menselijks is hem dan opeens vreemd. Salam Aleikum!