Windmolens

2084769

Het voorjaarsgevoel heeft zijn kop opgestoken en gewoon, omdat het kan, dus even wat radicale ideeën die dit prachtland nog wat mooier kunnen maken. Want soms moeten dingen even met de botte bijl omdat zachte heelmeesters doorgaans stinkende wonden achterlaten. Na het weergaloze succes van Jan met de matrozenpet is wel duidelijk dat we vanaf nu dus alles door middel van referenda moeten gaan beslissen. Krijgt iedere democraat wel een stijfje van in de pantalon en alle andere bijkomende voordelen. De hele politiek zijn we toch spuugzat met zijn allen dus het incompetente stel vervangen voor een commissie die zich met de verschillende referendums bezig gaat houden. En we moeten dat grondig aanpakken dus maak de borst maar nat beste kiezers. Ging Wilders te ver met zijn oproep? Meer of minder asielzoekers, belastingen of Peter R de Vries? Want wat is er eigenlijk mis mee dat een 30% van de kiezers voor iedereen gaat bepalen? De democratie GeenStijl-style heeft gewonnen en daar moeten we het mee doen. En laten we het dan vooral over zaken gaan doen waar we toch geen bal meer aan kunnen veranderen. Die al vast staan of waarover de Europese landen al afspraken hebben gemaakt. Niks frustrerender dan lekker stemmen met zijn allen en dan toch niks bereiken. Je had vroeger al van die figuren die vochten tegen windmolens. Dwaze, ietwat belegen, edelmannen die dachten dat ze een ridder waren met hun side-kick Sancho Panza. Nederland als een ridder van de droevige figuur, de gekke Henkie van Europa, die het liefst achteraf, nog even zijn mening wil laten horen. Of beter gezegd eigenlijk de mening van inspirerende volksmenners als Jan Roos en Thierry Baudet. Opnieuw een forse ruk naar rechts is het helaas. De populisten kliek heeft een nieuw speeltje en zal niet schuwen het opnieuw te gebruiken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s