Gerard Joling bakt taart voor 3000 euro

04-september-2012-Koffie-drinken-001(1)

Televisiekijkend Nederland komt eindelijk weer aan de trekken. De zomertop duurt bij de publieke omroep van februari tot en met eind augustus. De commerciële omroepen zenden een half jaar lang herhalingen uit. Het duurt gelukkig niet lang meer of u kunt elke dag weer kijken naar Pauw, Boer zoekt vrouw, Heel Holland Bakt en De Wereld Draait Door. Subsidie-tv in optima forma. Maar ook al die johndemolprogramma’s van Gordon, Chantal Janzen en Linda de Mol gaan een nieuw seizoen tegemoet. Iedereen heeft van zijn vakantie genoten, al verdenk ik één BN’er ervan nooit op vakantie te gaan en altijd op televisie te zijn met zijn hoofd.

Op NPO 1 zie ik hem in de reclame van de Bingo Postcodeloterijtrekking. Ik zap naar NPO 2 en hij zingt een liedje bij het TROS muziekfeest op een verlaten plein in Abcoude. Ik zap door naar NPO 3 en ik zie hem een liedje zingen in het programma van Jan Smit. Voor een zelf opgekochte gouden plaat komt hij wel. Op RTL 4 zie ik hem heel de avond in zijn eigen programma, in de reclame, in het programma van Carlo, van Gordon, van Chantal, van Linda, van nog een keer Gorden en dan nog een keer in zijn eigen programma waar hij voor 1000 euro per kilometer een bejaarde rondrijdt in een bus. Ik zap naar RTL 5 en ik zie hem koken in een kookprogramma. Niet dat hij kan koken, maar voor 500 euro per aardappel lukt een stampotje wel. Op SBS6 zou hij toch niet zijn? Jawel, jawel. Hij presenteert het nieuws voor laaggeletterden en zit hij in elk programma van Patty Brard. Ook legt hij voor 800 euro per tegel een tuintje aan in het programma van Rob de tuinman. Hij zingt een liedje tussen de viooltjes. Voor de helft presenteert hij Piets Weerbericht. Zingt hij voor 1000 euro het Friese volkslied. Op 24 Kitchen bakt hij voor 3000 euro een taart. Op Eredivisie Live zingt hij een liedje voor de wedstijd Almere City – Emmen. Dan maar naar het kanaal achter pincode 0000. Maar ook daar zit hij in het programma van Gordon. Gratis. Dat wel.

Het moge duidelijk zijn. Gerard Joling kent geen zomerstop. Vakantie is voor mietjes en als hij op vakantie gaat, neemt hij gewoon een hele cameraploeg mee en noemt hij zijn programma Joling op Vakantie. Of Joling in tropische sferen. Zo kan hij zijn vliegticket tenminste declareren. Ach, er valt van alles te zeggen over Joling, maar hij werkt tenminste voor zijn centen en hij zit niet van begin februari tot en met eind augustus ergens in een tropisch oord naast Pauw en Van Nieuwkerk subsidie uit een kokosnoot te slurpen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s