Hells Angels hekelen medicinale wiet

Screenshot ‘ANP’

Duizenden Hells Angels leden in Europa, Amerika en Canada zijn furieus op landen waar de mogelijkheid bestaat dat die wetten zullen aannemen ten aanzien van legalisatie van medicinale wiet. 

De legalisering van marihuana zou namelijk deze georganiseerde motorclub honderden duizenden “banen” kosten, aldus Barry Höhne en zijn clubgenoot uit Canada Jean-Paul Fournier.

“Wij schatten dat deze radicale omslag om marihuana te legaliseren ons duizenden zou kunnen kosten”, zegt de voormalige advocaat Jean-Paul. “Vanuit het oogpunt van het kweken, trimmen, verpakking, transport tot verkoop, zullen deze nieuwe wetten het levensonderhoud van honderdduizenden Hells Angels bedreigen”, waarschuwt Barry.

Een multi-miljarden industrie

De legalisering van marihuana levert de Canadese economie tussen 5 en 12.000.000.000 dollar elk jaar op, onthult een recente studie in 2014 van de Universiteit van British Columbia en Simon Fraser University.

In Nederland is er al jaren een gedoogbeleid als gevolg van de Wet Camulet. In 2016 kwam er een nipte kamermeerderheid voor de gereguleerde wietteelt. Het softdrugsbeleid is al jaren een chimère van onduidelijke, onlogische regeltjes en Den Haag zou Den Haag niet zijn als het door de nieuwe maatregelen net weer een stukje verwarrender werd. Het Bureau voor Medicinale Cannabis (BMC) is als overheidsorganisatie verantwoordelijk voor de productie van cannabis voor medicinale en wetenschappelijke doeleinden. Apothekers en onderzoeksinstellingen zoals universiteiten en ziekenhuizen kunnen bij het BMC terecht voor legale medicinale cannabis. 

Een exact getal voor Nederland is lastig te berekenen maar er zijn al wel allerlei onderzoeken naar gedaan. Een ambtelijke werkgroep van het ministerie van Financiën zei bijvoorbeeld in 2010: “het levert ruim 443 miljoen Euro op”. Volgens onderzoeker Martijn Boermans is dat nog aan de lage kant: hij becijferde dat legalisering van softdrugs zo’n 850 miljoen Euro op zou leveren. 

Een mokerslag voor de georganiseerde misdaad

Leden van de Hells Angels vrezen dat ze hun manier van leven zullen verliezen als legalisatie wordt uitgevoerd. Ze zullen in ieder geval niet gaan werken bij de Albert Heijn of McDonalds voor een minimumloon. Wie gaat ze een baan willen te geven? Ze hebben tatoeages over hun hele lichaam en soms over het hele gezicht. 

“Het is niet de taak van de overheid om illegale drugs te reguleren, laat dat aan ons over”, aldus beide heren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s