Het sleutelmoment van Stef Blok

passport-315266__480Klapte Blok uit de school? Zei hij eindelijk, zich onbespied wanend, wat hij werkelijk dacht? Is Blok toch de racist die zich altijd heeft verscholen achter het masker van Rutte? Zullen deze uitlatingen van Blok tot een sleutelmoment in de coalitie leiden? Waar DeugMarietje het sleutelmoment claimde door te twitteren dat zij zich kandidaat ging stellen voor een functie in Brussel mocht Geert Dales beslag leggen op het sleutelmoment  op tv door Eva Jinek over de rooie te krijgen. De oerdegelijke Stef lijkt er met de trofee ‘ Sleutelmoment van de week’ van door te gaan.

Reacties van links, rechts, midden variëren van ‘dit kan niet’, ‘een minister van buitenlandse zaken onwaardig’, ‘wat een held’ en ‘eindelijk een VVD’ er die wel eerlijk is’. De waarheid zal wel ergens in het midden liggen. Ondertussen houdt teflonmark zijn mond. Weer een minister offeren gaat zelfs hem te ver. Hoewel hij er niet voor terugdeinst om elke willekeurige minister met zijn hoofd op het hakblok te leggen. Daarom wilden Alexander Penthouse en de glibberige Buma geen minister worden. Voor je het weet word je pootje gehaakt door een VVD-stok.

Of Blok gelijk heeft? Maakt het uit? Of Blok moet sneuvelen vragen wij ons af. Wordt het kabinet daar betrouwbaarder door? De Ruttetrein dendert sowieso door, net zo lang tot JeanPaulDruncker officieel van zijn voetstuk valt en de weg naar Brussel vrij is. Rutte maakt het helemaal niks meer uit wat Blok zegt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s