Heino

Hij is de grootste Duitse volkszanger aller tijden en loopt gewoon nog ergens rond in Bad Münstereifel. Hij werd geboren als Heinz-Georg Kramm op 13 december 1938. Qua grootsheid is hij te vergelijken met de enige echte André Hazes hier en dus niet met dat slappe aftreksel van een zoontje die zonder greintje talent mensen blijft lastig vallen. Heino kreeg een opleiding tot banketbakker maar zong al snel op bruiloften en partijen. In 1955 nam hij zijn eerste plaat op en nog velen zouden daar op volgen. Zeemansliederen, schlagers en marsmuziek, het is onze held niet gauw bont genoeg. In de jaren 70 scoorde hij zijn grootste hits: Blau blüht der Enzian en Die schwarze Barbara. In de jaren 80 nam hij met wat Duitse volksliederen een beetje een verkeerde afslag. Wat van deze liedjes waren populair geweest bij de SS maar kwade bedoelingen had Heino er vast niet mee. In zijn privéleven maakte hij een drama mee toen zijn buitenechtelijke dochter in 2003 zelfmoord pleegde. De donkere bril heeft hij op zijn neus omdat door een ziekte zijn rechteroog uit puilt. In 2018 maakte de dan 80-jarige zanger bekend te stoppen met optreden maar een jaar later trad hij toch weer op in Sittard bij, hoe kan het ook anders, een oktoberfeest.

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s