Skivakantie

skivakantieHet is weer tijd om op skivakantie te gaan. Daagje vrij genomen, skibox tergend langzaam op het dak van de auto gemonteerd, en wel zo dat de buren zeker hebben gezien dat je op skivakantie gaat. Vervolgens stapel je samen met het vrouwmens de koffers in de auto en met een grote brul zit je dochter van 14 ook in de Opel Zafira. Dochterlief zit chagrijnig achter in de auto gezellig met haar Ipod op, omdat jij geen 8 uur R&B wil luisteren. Net over de grens valt het ontvangst van de autoradio weg en dus mede dankzij het vrouwmens, zit jij nog 7,5 uur R&B te luisteren. Het navigatiesysteem is al 3 jaar niet geüpdatet en dus compleet waardeloos. Het vrouwmens naast je leest dan maar de kaart, dus binnen de 8 uur gaan jullie het sowieso niet redden en nog geen uur onderweg of de eerste skifile staat er al. Dan krijg je een lekkere bak thermoskankoffie of wat er voor door moet gaan, waardoor je na 20 minuten moet pissen en het volgende benzinestation is er pas over 5 kilometer. En ja, dat duurt heel lang als er geen beweging zit in het verkeer. Eenmaal aangekomen blijkt het huisje lang niet zo groot als op internet en van alle luxe is al helemaal geen sprake. Je gaat even met het vrouwmens een rondje maken door het gebied en dochterlief besluit geheel volgens verwachting niet mee te willen. Tijdens het rondje ontdek je de apres-skibar en ’s avonds krijg je je dochter eindelijk zo ver dat ze toch maar even mee gaat wat drinken voor de gezelligheid. Gedurende de avond hoor je een stel jongens ruzie maken, die allemaal claimen de eerste te zijn geweest bij je dochter. Goed nog 6 halve liters achterover slaan om dat even te verwerken en op naar de volgende dag, wanneer je echt kan gaan skiën, mits er nog wat sneeuw valt vannacht natuurlijk. Je zult begrijpen dat Ik was in Haren de skivakanties niet zo mist….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s