Hoi Louis

Van Gaal Baalt

Op zich niet echt een vreemd gegeven. Van Gaal baalt regelmatig en laat ons daar ook steeds getuige van zijn. Interviews met Van Gaal blijf ik nog steeds hilarisch vinden. Een avondje interviews met Van Gaal op Netflix en ik heb een topavond.
Misschien moeten ze er bij Lucky TV toch eens iets mee gaan doen.
Ook vandaag baalt Louis. Ze hebben gisteren geen drie punten gepakt en dat was toch duidelijk de opdracht van hem alvorens hij zijn mannen het veld in stuurde.
Nu weet iedereen dat Louis en Johan niet de allerbeste vrienden zijn, understatement. Toch zijn er een paar simpele tips waar Louis iets mee zou ‘moeten’ of kunnen doen.
Ik zet ze op een rijtje. Of hij er iets mee doet is aan hem, ik vermoed van niet maar dat is zijn goed recht.
Nou Louis daar gaan we:

Soms zijn er van die wedstrijden dat je denkt, tja, wat moeten we hiermee. Niks zit mee. Ook niet de uitdrukking ‚soms zit het mee soms zit het tegen’. Gisteren was het soms en zat niks mee. Ballen op de paal, lat, net naast, je kent het wel. De tegenpartij had wel alles mee, waarschijnlijk in jouw ogen ook de scheids. Of misschien wel de doellijn camera.
Misschien moet je de volgende keer voor de verandering volgens het Cruijff principe spelen.
De bal is rond, als je de bal niet hebt kun je niet scoren. Als zij de bal hebben kun je ook niet scoren. Als wij de bal hebben kunnen zij niet scoren. Als je een goal meer maakt dan de ander dan win je. Als je niet ken winnen, moet je zorgen dat je niet verliezen.
Als je op balbezit speelt, hoef je niet te verdedigen want er is maar 1 bal.
Als je sneller wilt spelen kun je wel harder lopen maar in wezen bepaalt de bal de snelheid van het spel.
Als je voor elke positie de beste speler kiest, heb je nog geen sterk elftal maar een team dat als los zand uiteen valt.
De bal is een essentieel onderdeel van het spel.
De basis is de bal zo snel mogelijk onder controle te krijgen zodat je iets meer tijd hebt om te kijken.
Er is maar een moment dat je op tijd kunt komen. Ben je er niet, dan ben je of te vroeg of te laat, Het behoort tot de wetten van het voetbal dat op succes vaak een grote teleurstelling volgt.
Daar wil ik het bij laten want jou kennende zul je de volgende wedstrijd waarschijnlijk winnend gaan afsluiten, hetgeen niet door mijn tips komt maar door jouw geweldig inzicht en inlevingsvermogen niet alleen naar de spelers maar zeker ook naar de journalisten toe.
Ik wens je succes. Kick their assssssss

Liefs Ingrid

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s