De nationale #tuinvluchtelingentelling

 

vluchtelingenEr is nogal wat onduidelijke over het aantal vluchtelingen dat nou daadwerkelijk Nederland binnenkomt. Als we de linkse socialisten mogen geloven, gaat het slechts om enkelen. Als we de over het algemeen toch iets betrouwbaardere PVV- en VNL-aanhangers mogen geloven, worden we dagelijks overspoeld met vluchtelingen. Omdat wij bij ikwasinharen.nl de boel graag onderbouwd zien met cijfers hebben we besloten om jaarlijks een nationale tuinvluchtelingentelling te organisteren. Vanaf vandaag is 21 september niet alleen het einde van de zomer, maar ook de dag waarop Nederland het aantal vluchtelingen in zijn tuin of op zijn balkon gaat tellen.
Hoe werkt het?

Iedereen kan meedoen. Ga op 21 september tussen 11:00 en 12:00 uur, dat is dit jaar morgen dus al, op je balkon of in je tuin staan en tel iedere vluchteling die door je tuin of over je balkon loopt. Zie je binnen het uur 2 keer dezelfde vluchteling (ja, ze zijn soms wat lastig uit elkaar te houden, zeker uit Azië), dan telt deze gewoon 1 keer. Geef het aantal vluchtelingen dat je gezien hebt door op Twitter met de hashtag #tuinvluchtelingentelling. Wij van ikwasinharen.nl gaan alle tweets beoordelen op betrouwbaarheid, checken of er geen dubbele inzendingen tussen zitten of vreemde afwijkende aantallen ten opzichte van tuinvluchtelingentellers uit de buurt. We laten er wat statistiekberekeningen op los en maken van deze data een overzicht van het aantal vluchtelingen per gebied.

Waarom is een tuinvluchtelingentelling zo belangrijk?

Wij van ikwasinharen.nl willen gaan aantonen dat het helemaal niet zo meevalt met het aantal vluchtelingen in Nederland. Door in kaart te brengen hoeveel vluchtelingen er bij iedereen in zijn achtertuin of op zijn balkon lopen, krijgen we inzichtelijk hoeveel vluchtelingen de regering nou echt binnenlaat in ons toch al overvolle Nederland. Als we na een aantal jaar een significante stijging kunnen ontdekken, kunnen we dus de conclusie trekken dat het vluchtelingenbeleid in Nederland, dan wel de EU ernstig heeft gefaald.

Waarom zou ik mee doen?

Omdat het leuk is en je op deze manier iets terug kunt doen voor de maatschappij. Houd je kinderen een dagje weg van school, ga samen met ze in de tuin zitten en het is nog leerzaam ook. Je kinderen leren zo welke vluchtelingen het vaakst voor komen in Nederland. Syriërs, Marokkanen, Treiterturken, Chinezen, Polen, noem maar op. Het zal je kinderen een voorsprong geven op school met vakken als aardrijkskunde en maatschappijleer. Bovendien is het voor jezelf natuurlijk ook leuk om te zien of jouw vooroordelen ten opzichte van vluchtelingen wel of niet waar zijn en kun je je vooroordelen bijschaven voor de tuinvluchtelingentelling van volgend jaar.

Wij van ikwasinharen.nl vertrouwen op jullie medewerking! Dus morgen allemaal met een schrijfblok de tuin in of het balkon op tussen 11:00 en 12:00 en turven hoeveel verschillende vluchtelingen je waarneemt. Het aantal vluchtelingen tweet je met de #tuinvluchtelingentelling.

Alvast bedankt, ook namens het CBS!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s