Allochtonen zijn vaak niet crimineel!

amg 63 sEen splinternieuwe AMG 63 S met een Marokkaan van 18 jaar achter het stuur is voor de politie al een reden om de jonge man staande te houden. De politie controleert er maar een beetje op los als het om allochtonen gaat. En dat blijkt dus in veel gevallen onterecht, volgens een studie van Poiltie en Wetenschap, die vandaag verschijnt. Agenten controleren op basis van onderbuikgevoelens en gebruiken daar stereotyperingen voor. Een Audi RS6 met een zakje poeder op het dashboard kan natuurlijk ook gewoon van een Turkse bakker zijn, die alvast oliebollen gaat bakken en verkopen. Dat juist allochtonen vaker gecontroleerd worden is niet alleen fout, het kan ook nog eens riskant zijn volgens Wouter Landman. Als je allochtonen er niet bij betrekt, zijn ze bozig, maar als je ze onevenredig vaak staande houdt, voelen zij zich, jawel, gediscrimineerd. En je gediscrimineerd voelen is dan weer een mooi excuus om je te misdragen op straat. Dus mocht je een groep allochtonen jongens met messen rondom een bejaarde vrouw zien, ga er dan niet meteen vanuit dat er iets mis is. De jongens kunnen ook nog altijd op weg zijn naar de islamitische slager om te gaan werken en even de weg vragen aan de vrouw op leeftijd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s