Het Grotere Wij in januari 2018 (deel II)

revolver-2789388__480Hebben we genoten in januari? Wij hebben er in ieder geval een enorm wij-gevoel aan over gehouden. In dit eerste overzicht was het elke dag prijs met het WIJ van Nederland. Na publicatie werd er later die dag (15 januari) iemand vermoord in Rotterdam Wild West. Daarom hebben we nu gewacht tot januari echt helemaal voorbij is. We gaan in dit overzicht over het grote wij-gevoel in Nederland door op 16 januari. Koning Willem Alexander zal na het lezen van dit artikel trots zijn op Nederland.

16 januari – niks aan de hand. Gewoon doorlopen. Twee jihadisten opgepakt op Schiphol. Zulke mensen zijn natuurlijk een gevaar voor het wij-gevoel. Taakstraf zal ze leren.

17 januari – weet je waar een groot wij-gevoel heerst? In het AZC van Oisterwijk. Schijnt dat een Syrische tandarts ruzie kreeg met een Iraakse advocaat. Op dezelfde dag werd crimineel Ananas el Appelsappi neergeschoten in Amsterdam. Super lieve stad dat Amsterdam. Als je nog wil lachen, moet je dit lezen. Verwarde man, met zwartepietenmuts. Haha. Werkt goed die bezuinigingen in de psychische zorg.

18 januari – wat een dag was dat gisteren. Gelukkig viel het vandaag wel mee. Een Spaanse Carlos stak drie studenten neer in de campus van Wageningen. Incident. En de rechtse ondergrondse ging zich ‘ineens’ roeren. Voor een tempel van de vrede werd een onthoofde pop neergelegd. Humor om niet te lachen. Trouwens is zo’n grap slecht voor het wij-gevoel.

19 januari – tijd voor een rustige dag. Want al vanaf 1 januari gaat het niet zo goed met het grotere wij van Nederland. Maar helaas, deze dag wordt de Oudhollandse traditie ‘explosief voor een deur leggen van een uitgaansgelegenheid’ weer nieuw leven ingeblazen. Amsterdam is vandaag sowieso niet lief voor elkaar want voor de derde keer in drie dagen is er een schietpartij en op deze dag werd bekend dat een paar dagen eerder in het Westerpark een homo is mishandeld. Tegenwoordig ook traditie.

20 januari – het grotere wij van Nederland komt in volle bloei op deze dag. Het landelijk kerkblaadje publiceert een artikel waar te lezen valt dat gevluchte christelijke Irakezen in Nederland bedreigd worden door moslims. We kunnen op deze dag concluderen dat moslims niet echt meewerken aan het grotere wij-gevoel in Nederland.

21 januari – tijd om uit te gaan.  In Oldebroek. In Heeswijk-Dinther, in Bergen op Zoom, in Eindhoven. Wat hebben wij het leuk. Als je niet uitgaat, word je thuis bedreigd door een Harry met een bijl. U moet kiezen; thuis een bijl voor je harses of in een kroeg een knuppel tegen je giechel? Of je wordt gewoon neergeschoten. Kan ook. Wat een wij-gevoel op deze dag.

22 januari – als je het ergens niet mee eens bent, dan ga je in dit wij-land gewoon lekker participeren in deze participatiesamenleving. Je rijdt gewoon je auto door de pui van de sociale dienst. In Den Hoorn krijgen verdachten gewoon een gebiedsverbod. Ze hebben hoogstwaarschijnlijk iemand vermoord. Nu mogen ze daar de straat niet meer in. Dat zal ze leren. Ongekend mooi stukje over het wij-gevoel van Nederland.

23 januari – zouden Turken een beetje meewerken aan het wij-gevoel van Nederland? In
Rotterdam niet echt. Een Turks verengingsgebouw wordt ondergekwakt met PKK-leuzen. Iets zegt ons dat er onder Turken onderling niet zo’n groot wij-gevoel leeft. En het voorbeeld van het grotere wij-gevoel gebeurde deze dag in Velserbroek. Onder het oog van de zwijgende samenleving wordt er een Syrische vrouw vermoord. Haar man/vriend is ook dood. De wereld moet zich schamen. Als BN’ers dit gezin gewoon hadden opgevangen, was dit nooit gebeurd.

24 januari – het wij-gevoel is deze maand mislukt, mogen we op deze dag definitief concluderen. Erdoturken protesteren in Rotterdam voor het uitmoorden van de Koerden in Syrië. In Nederlandse straten wordt genocide toegejuicht. Olijftak onze reet.

25 dagen – we zijn onderhand moedeloos van deze maand. De koning krijgt echt een dikke middelvinger van de mensen die hier wonen. Deze dag valt op zich nog mee met twee steekpartijen in Rotterdam en een gebiedsverbod van haatimam Ali Babi in de Schilderswijk. Ali wil zo graag preken in de Schilderswijk, maar dat mag dus niet. Waarom niet laat zich raden. Waarom deze man geen gebiedsverbod krijgt voor heel Nederland? Past niet zo goed bij het wij-gevoel en iedereen-is-gelijk-gevoel in Nederland.

26 januari – niks aan de hand. Gewoon doorlopen. IS stuurde een ‘Nederlandse’ vrouw (Truus de Jong, red) terug om een aanslag te plegen in Nederland. Een aanslag in Nederland zou niet zo goed zijn voor ons wij-gevoel. Deze dag schieten politieagenten zichzelf een verantwoordingscyclus in door een man in Amsterdam dood te schieten. Politie die iemand doodschiet? Dat is even wennen in dit land. Zoiets werkt natuurlijk niet mee aan het wij-gevoel. Zeker niet als er een voordeur wordt opgeblazen van een gezin, tienermeisjes een politieagent mishandelen, in Enschede een Syrische man wordt vermoord en in Amsterdam een tiener wordt geliquideerd. 26 januari 2018 krijgt de Grote-Wij-Award uitgereikt door Koning Wij himself.

27 januari – er ontwaakt een Turkse burgeroorlog op Nederlands grondgebied. Hier en daar zijn wat schermutselingen. Verder weinig waarde aan hechten. En dit helpt ook niet mee.

28 januari – jodenhaat neemt toe in dit land. Niet goed voor het grotere Wij. Hoe komt dat toch? Iemand?

29 januari – rustige dag in het land. Over de identiteit kan de politie niks zeggen, maar in De Bilt wordt een jeugdbende opgerold. Niet in Amsterdam, maar in De Bilt.

30- januari – sta je lekker carnaval te vieren in Eindhoven, is de kans groot dat je wordt opgeblazen door Ali Carnavali. Haha, jij bent verkleed als terrorist. Super grappig.

31 januari – Henk (44), woont in Abcoude. 2 kinderen. Werkt als agent. Moet tegenwoordig Turken en Koerden uit elkaar houden op Utrecht Centraal anders gaan ze vechten en dat is niet goed voor het grotere wij in dit land.

Conclusie als je dit en dit onder elkaar zou lezen (een ervaren lezer heeft daar een dagtaak aan) …..  Nederland moet zich schamen. En februari belooft niks goeds. 2019 niet. 2020 niet. Vaarwel Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s