Het vacuüm op rechts

Stel je voor; je bent een militante atheïst met een rationele en liberale inslag. Daarentegen besef je je heel goed dat je lang niet alles aan “de markt” kunt overlaten, omdat de opperste sociopatische teringlijers aan het roer staan van de grootste organisaties in ons land, en deze combinatie letterlijk over lijken gaat (energiebedrijven, zorgverzekeringsbedrijven en een deel van de farmaceutische industrie om maar wat te noemen). Tevens vind je jezelf geen harteloze klootzak, want je hebt altijd voor je naasten gezorgd en zowel in je privé,- als professionele leven vaak een steentje bijgedragen om mensen te helpen in een bestaan dat minder is dan dat van jezelf. Ook heb je een ernstige en gegronde afkeer van alle (!) huidige politieke partijen, omdat ze allemaal dezelfde stront op een dienblad aan je presenteren. Maar dan wel met een andere stolp er op, totdat de verkiezingen zijn geweest. Op welke politieke partij ga je dan stemmen? Wie behartigt jouw belangen?

Voor degenen met de hersenactiviteit van moeder en dochter Houston na een warm bad; het bovenstaande vraagstuk gaat over mensen zoals ik. Dus dat is behoorlijk belangrijk. Laat ik voorop stellen dat ik iedereen die niet stemt totaal niet serieus kan nemen. Meelullen is voor jullie verboden. Dat recht heb je verspeeld. Onze grootouders zijn niet voor Jan Kut kapotgeschoten en/of uitgehongerd door de Duitsers zodat jullie lekker pedant kunnen gaan zitten zeiken “dat het toch geen zin heeft”. Er bestaat zoiets als passief en actief kiesrecht en als je het allemaal toch zo kut vindt, richt je lekker je eigen partij op met dingen die voor jou wél belangrijk zijn. Want zo moeilijk is een manifest of partijprogramma schrijven niet. Anders, nogmaals, gewoon je bek houden want dan vind je de politieke sturing van ons landje niet belangrijk genoeg. Maar echt.

Blancostemmers begrijp ik wat beter. Zelf ben ik als stemmenteller voor GeenPeil in het kleine kutgehucht waar ik woon aan de slag geweest. In tegenstelling tot wat veel ongeïnformeerde betweters beweren, worden blanco stemmen zeer zeker wel geteld. Ook wordt er over geluld op de stembureaus, en tekent men het als voetnoot op in de verslagen. Hoe die blanco stemmen bijdragen aan de kiesdrempel et cetera zal me persoonlijk jeuken. Toch voelt het niet invullen van zo’n biljet als een vorm van capitulatie; je staat er wel, maar doet niet echt mee. En dat, dames en heren, is niet mijn stijl.

Ook ben ik me er van bewust dat je het lang niet met alle standpunten van je voorkeurspartij eens kunt zijn. Laatst zat ik te monitoren hoeveel politici de verschrikkelijk slechte Stemwijzer hadden ingevuld en dom genoeg waren om daar over te Tweeten. Zo zag ik een aankomend VVD-Statenlid dat slechts 75% scoorde bij zijn eigen partij, en een lokaal PvdA-politicus kwam niet verder dan 55 Gutmensch-Prozent. Het schijnt de truc te zijn om, indien je voor D66 in de Tweede Kamer zit, zo dicht mogelijk de 0% van de standpunten van de Democraten ’66 te benaderen. Alexander Pechthold had zelfs minus 14% heb ik me laten vertellen, en hij scheen daar zo verheugd over te zijn geweest dat hij moest giechelen. PVV-ers moesten 90% of hoger scoren, want anders wachtte hun een uitnodiging voor de baby-shower van Agema en de vader van het kind. Dat werkte prima, want iedereen weet dat Geert geen leuke feestjes kan geven.

Maar wat moet ik nu, als klassiek liberaal met een sociaal hart? Wat was er in godsnaam nou mis met de VVD van Hans Wiegel en Frederick Bolkestein? Waarom is het D66 van Van Mierlo verworden tot het debiele neefje van GroenLinks? Waarom is de PVV zo’n verschrikkelijke hypocriete non-partij? Waarom de waterlopende neuk zit nog steeds die achterlijke “C” in het CDA, terwijl we al een paar honderd jaar niet meer in sprookjes geloven? Dit, mijne dames en heren, is voor mij reden om de komende weken op IkWasInHaren.nl naast mijn reguliere gebazel het vacuüm op rechts onder de loep te nemen om vervolgens ons eigen manifest op te stellen. It. Giet. Oan.

4 reacties

  1. Ik stem al niet meer sinds mijn 18e. Het maakt mij niet uit of ik nu door links of door rechts besodemieterd word. Bovendien geloof ik niet dat democratie een goed systeem is. Bij democratie bepaalt de gemiddelde stemmer, niet echt een heel snuggere, wat ons uiteindelijk gaat regeren.

  2. Helaas zijn er nog te veel, of eigenlijk veel te veel mensen die in sprookjes geloven. Bij elke beslissing die je neemt je beslissing basseren op oude verhalen uit vervlogen tijden. Je leeft toch vandaag en niet honderden of duizenden jaren geleden.

    De VVD wordt geleid door een stel opgewaardeerde JOVD’ers die geen schim zijn van wat een Wiegel ooit was.

  3. Wie is ‘ons’ als ik vragen mag? Of is het Zijne Koninklijke Hoogheid Svennusmax?

    1. Ons allemaal!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s