Luiz du la Pelz nieuwe stadsdichter van Haren

Literatuur, kunst en poëzie zijn oervormen die een samenleving maken en verbinden. Ze geven inhoud aan een cultuur, ze geven een land een eigen smoel, een hart, een gevoel. Daarom is het een doordacht idee geweest om deze kunststromingen woke te maken. Nu is Nederland woke, en allemaal gefeliciteerd daarmee. Wat heb je aan Van Gogh en Gerard Reve als je ook naar de muziek van Oekieboekie kunt luisteen of een gedicht kan lezen van N’Toki Klaplul. Een beetje jodenhaat in onze literatuur kan geen kwaad, weetje. Maar er is meer nieuws, want die woordkunstenaar uit Haarlem is niet de enige grootheid die een stad toegewezen heeft gekregen. Luiz du la Pelz is Stadsdichter geworden van Haren. Hij krijgt 10.000 euro subsidie per maand om al het mooist dat Haren herbergt in gedichten te gieten. Voor boekingen mail zijn manager Ali B.

En dan nu de eerste publicatie uit zijn debuutbundel Fawaka Bitch, het gedicht Haren Bitch

Haren Bitch

Helemaal woke

Helemaal broke

in Haren bitch

Weet je wat Haren is?

Haren is X

X op je bil bitch

Ik snitch een X op je gezicht bitch

Ik maak jou mijn slaaf kech

Kruip op de dansvloer en zeg

dat ik de koning van Togo ben

Ik zweep je alsof je een katoenplantje bent

pluk katoen voor mij bitch

Kom uit de holokast als hoer

Want ik ben X man

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s