Het wordt tijd dat korfbal een Olympische status krijgt

In het kader van diversiteit en gelijkheid kan je natuurlijk allerlei sporten verzinnen zoals mixed judo, mixed polsstokhoogspringen en gemend rugby, maar het kan anders. Want wat niemand misschien weet, de sport korfbal is gemengd, van oudsher. Daar spelen jongens en meisjes in één team. Wat zeg je mij nu? Maar hoe woke en gendervriendelijk is dat zeg. En hoe werkt dat dan? Nou gewoon, man speelt bal naar vrouw en vrouw schiet de bal in de korf. Hoe geniaal. En dat trekt kijkers? Nee, dat niet. Maar trekt gemengd zwemmen op de rug kijkers? Nee, dat niet, maar gemengd zwemmen op de rug is ineens een Olympische discipline. Net als regenboogpingpong en homoworstelen. Alles is tegenwoordig Olympisch, behalve korfbal. En dat is onterecht. Want juist deze sport kan in deze gekke tijd wereldwijd in het commerciële putje vallen. Het mag niemand onderhand ontgaan zijn dat er een behoorlijk wereldwijde focus ligt op gemengde gelijkheid van regenbooggenders in gekleurde wokehokjes, of zo iets. Dus als wij de baas van het korfbal waren, zouden wij direct een belletje plegen met de Chef Regenboog van de VN of van de EU om jezelf naar de Olympische Spelen van 2024 te likken. Ja maar sporten moeten toch in meerdere landen gespeeld worden om een Olympische aantekening te krijgen? Korfbal wordt alleen gespeeld in Nederland, België en een toefje in Duitsland. Nou en. Nou fakking en. In welke landen wordt er 50.000 kilometer gerend? Ethiopië. Is dat Olympisch? Ja. Pingpong? Dat wordt alleen gespeeld in Peking. Korfbal moet juist geïntroduceerd worden, huur maar gewoon wat acteurs in die dan zogenaamd uitkomen voor Gambia en China of zo en maak van 2024 een grote wereldwijde korfbalcampagne! En weet je wie er dan goud wint? De 126-voudig wereldkampioen Nederland! Hup Korfbal Hup!

Advertentie

2 reacties

  1. […] maar het is zelfs dit jaar gelukt op meer dan 10 columns te schrijven. Over frikandellen en over korfbal. De tweede editie van This is the Shithole of Holland was succesvol, maar kwam qua populariteit gek […]

  2. […] Iets over een wasmachine. Vindt u dat gek? We hebben ook columns over frikandellen, korfbal en kalfjes. En over Elvis en Henk & Henk. Dus zo gek is een stukje over een wasmachine niet. Nu […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s