Oudejaarsconference 2018

stage-curtain-660078__480Wij van IWIH vragen hierbij 43.000 euro subsidie aan voor de Oudejaarsconference 2018. Graag in contanten bij onze redactie afleveren. We zijn normaal nooit zo van de subsidie, maar als we grappig moeten zijn voor 2,1 miljoen tv-kijkers willen we graag goed werk afleveren.  Noodzakelijk is het niet, maar daar gaat het niet om. Hier de opzet van de conference van 2018. Er moet hier en daar nog wat geschaafd worden, maar succes lijkt verzekerd.

Goedenavond Leiden. Wat een eer om in dit theater te staan. Wat is dit genieten. We moeten meer genieten met z’n allen. We leven zo snel, alles gaat voorbij. Voor je het weet ben je dood. En ben je dik en kaal. Maar wel rijk, dus ik hoor mijn vrouw niet klagen.

Zaal lacht (eerste euro’s zijn al goed besteed)

Ik had het er laatst nog over met een van mijn oudste vrienden. We zaten samen op school en we hebben beiden andere levens opgebouwd. Maar we hebben na al die jaren nog steeds contact en we zijn nog steeds bij onze eerste vrouw. Nou hebben mijn vrouw en ik wel eens een wederzijds handgemeen, maar dat mag de pret niet drukken.

Zaal lacht (subsidie maakt je extra grappig)

Met die oude vriend had ik onlangs afgesproken. In het bejaardenhuis. Bejaardenhuis ‘De laatste snik’. Daar neem ik jullie vanavond mee naar toe. Want in dat bejaardentehuis zat zijn demente moeder. Mijn oude vriend wilde dat graag. Dus ik er braaf naar toe. Onderweg nog even een rapper een lift gegeven. Die was mij er zeer dankbaar voor.

Zaal lacht (3000 euro al weggegrapt. Geld gaat rap op zo)

Ik kwam aan bij De Laatste Snik. Liep door wat troosteloze gangen. Daar zat hij dan. In een treurig, typisch bejaardenhuiskamertje. Wim. Zo heet mijn vriend. Wim en zijn moeder. Zijn moeder was oud en dement, maar nog altijd heel scherp. Ken je hem nog, zei Wim. Ja natuurlijk zei zijn moeder. Dat is die kale, dikke cabaretier. Nou, dan weet je dat de sfeer er lekker inzit. De wet voltooid leven kan niet snel genoeg ingevoerd worden.

Oh, niet leuk? Ik vind hem zelf wel goed.

Zaal lacht (4000 euro van de 43.000 zijn al goed besteed)

De toon is gezet voor de rest van de avond. Ik zal Leiden godverdomme een beetje wakker schudden. Ingekakte kakstudenten hier. Het leven bij de mokkels in de zaal is er met de hockystick uitgeslagen zeg. Godverdomme.

Zaal lacht (5000 euro schoon aan de haak)

Tot zover zijn we. Drie grappen gemaakt. Zaal lacht vijf keer. We staan op winst. Er moet nog wat gesleuteld worden, maar we beloven dat elke euro goed besteed zal worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s