Het Grotere Wij in maart 2018

revolver-2789388__480Hallo allemaal, wat fijn dat jullie er zijn. Wij zijn er weer, want sinds onze koning Willem IV heeft opgeroepen om te gaan werken aan het grotere wij in dit land, houden we graag een dagboek bij of dat een beetje lukt. Januari en februari zijn jammerlijk mislukt. Maar maart roert zijn staart dus wie weet zijn er deze maand dingen gebeurd waar wij als Nederlander trots op kunnen zijn. We zijn een gelukkig land dus zijn er vast weinig zaken te bespreken in dit recapitulerend stukje proza. Hier weer een prachtig overzicht in de dalendemisdaadcijfermeter.

1 maart – hallo Utrecht. Oog om oog, tand om tand. In park Oog in Al worden twee tieners van 15 (!) jaar neergestoken. Op de eerste dag van maart beginnen we lekker. In Vleuten wordt een meisje van 9 in gruzelementen gereden en de bestuurder stapt uit om te helpen. O nee, stapt weer in en rijdt weg. Hopelijk heeft hij zijn rode Suzuki tegen een  boom geparkeerd, met 180 km/pu. In Hulst wordt een krantenbezorgster mishandeld. Inbraken zonder buit of geweld horen eigenlijk niet thuis in de Grote Wij-overzichten van 2018. Anders blijven we bezig en worden de artikelen zo groot. Maar op 1 avond in Roosendaal was het twee keer raak. Gewoon twee boeven zonder woon- of verblijfplaats die in Roosendaal gaan inbreken. Je zou er maar wonen. Je kan er niet eens meer tapas eten.

2 maart – dat was ons weer een hele lap tekst op 1 maart. Hopelijk valt er vandaag niet veel te schrijven. Helaas. Mislukt. In Nijmegen wordt een tbs’er opgepakt (helikopter en zo, megaveel ophef) en vandaag is er weer plaats voor Oudhollandse antisemitisme. Joods restaurant HaCarmel (een oude bekende) heeft weer te maken gehad met geweld. Vis-Vlees-Baksteen. Dat is nou al de derde keer in korte tijd. Drie keer een incident. Drie keer een verwarde man. Drie keer gewoon voor je kijken. Drie keer gewoon doorlopen. In hetzelfde Amsterdam van Joziallah van Allahrtsen was vandaag ook een steekpartij waar twee mensen gewond raakten. In Rotterdam vandaag weer een routineklusje. De politie heeft in beide gevallen geen idee. Wij wel. In Bergen op Zoom reed een ‘Fransman’ in op de politie. Geen idee waarom.

3 maart – het gaat lekker met dat wij-gevoel. Eigenlijk nog nieuws uit februari, maar vandaag pas in de msm. Ali Bombari is in Maastricht van zijn bed gelicht. Ali is een enkelbandjihadist. Een enkelband om hem op het rechte pad te houden maar waar Ali woont, weten we even niet. Nederland, Nederland, waar is het mis gegaan. In Roosendaal wordt een vrouw meerdere malen gestoken door een man. Ophef in Zoetermeer. En een Turkse trouwstoet zorgt voor overlast in Zeeland. Zeeland? Ja, Zeeland. Een Turkse trouwstoet in Zeeland. In Rotterdam is er een steekpartij en in  partyhal Ahoy stompen allerlei mensen elkaar tijdens een boksgala. Buiten de wedstrijd om. Geen aanhoudingen.

4 maart – we zijn al sinds 1 januari 2018 bezig om het wij-gevoel van dit land te beschrijven. Er zijn een paar steden die geregeld terugkomen. Breda bijvoorbeeld. Breda is gewoon mislukt. Woerden gaat ook die kant op. Steden waar het recht van de sterkste geldt. Gelukkig kon je vandaag ook lekker ontspannen bij een potje voetbal. Doorgesnoven  fans van Go Ahead Eikels schopten op het veld de spelers van De Graafschap. En in Coevorden wordt op een politiebureau geschoten (Zweedse toestanden) en er wordt in Holtheme een dode gevonden. Waarschijnlijk misschien hebben die twee zaken met elkaar te maken. Misschien kan de Rotterdamse recherche met het onderzoek helpen? O nee, toch niet.

5 maart – rapper Convex Kafka (bekend van de hit …) vindt dat we Baudet moeten uitschakelen. Daar heeft MC Confetti Kut wel vaker last van. Vandaag zijn joodse studenten aan de VU het zat. De V van Vrije is de laatste jaren voor Verschrikkelijk, Vreselijk, Vete en Vijandschap gaan staan. Wat een land. Gelukkig ligt het geld van hardwerkende Nederlanders veilig in de kluis van de Rabobank.

6 maart – dalende misdaadcijfers vandaag. Er moest eventjes een school op slot omdat er een 17-jarige jongen voor wat amok zorgde in Spijkenisse. Voor de rest was uw kind veilig hoor, geen paniek. Ook in Alphen aan de Rijn zit uw kind veilig op school. Tussen economie en Duits jaagt uw puber een gepeste debiel van de zorginstelling van het schoolplein, maar dat hoort nu eenmaal bij maatschappijleer. In Halsteren zwaaide er een verwarde man met een zwaard. Vertrouwd beeld onderhand en in Amsterdam worden tussen neus en lippen door 40 appartementen doorzocht en 7 man aangehouden. 40 (!) appartementen doorzocht en 7 (!) aanhoudingen. Herhaal dat 10 keer en ontdek wat voor een bizar nieuws dat eigenlijk is. In Den Bosch was het feest. Dubbel feest. In Delft was het kermis. In Apeldoorn de afterparty. In Arnhem disco. In Arnhem werd vandaag trouwens ook de halve Korenmarkt dichtgegooid. Iets met drugs. En de Koerden stonden weer met een bord op Amsterdam Centraal en posters met zoenende mannen worden kriskras door heel tolerant Nederland vernield. Haat tegen posters is tegenwoordig hip.

7 maart – Breda weer. Breda is koploper in de eredivisie van het Wij-Gevoel. Een man probeert de wapens van de agent af te pakken. Haha, zitten toch geen kogels in. Dus wat heb je daar nu weer aan. In Sliedrecht is het leuk wonen, alleen niet in een flat waar een verwarde man de halve boel in de fik steekt. In Zoetermeer zette een man geen flat in de fik, maar gewoon zichzelf. Vast een boeddhist of zo. Er is wat onrust in de Rotterdamse wijk Wielewaal en in Amsterdam wordt er een wijkagent de vernieling in geslagen.

8 maart – wij snappen dat u moe wordt van dat klikken op al die links, maar anders wordt dit artikel zo lang. Dus klik nu maar en geniet van het grote wij-gevoel van Nederland. Deze maand staan de scholen in het nieuws. Was er al eerder amok in Spijkenisse en Alphen aan de Rijn, vandaag is het de beurt aan Amsterdam. Daar wordt een 13-jarig meisje even streetwise gemaakt tijdens real life maatschappijleer. In Apeldoorn wordt een 16-jarige jongen mishandeld. De jeugd heeft de toekomst. Wel een toekomst met blauwe plekken.

9 maart – de jeugd speelt nooit meer buiten. Hoor je wel eens. Nou, in Dordrecht speelt de jeugd nog wel buiten. Dat uw liefdevolle kinderen een doorgeladen pistool in de bosjes vinden mag de pret niet drukken. Streetwise. Wie onderhand ook streetwise is, is Geert Wilders. We leven in een land waar politici met taarten worden vermoord en vandaag in Emmen wordt er een ei gegooid naar een Nederlandse politicus. Dat helpt niet echt mee met het wij-gevoel van Nederland. In Rotterdam worden een paar vrouwen onzedelijk betast.

10 maart – de misdaadcijfers dalen, maar niet op 10  maart. Politie kapotgeschopt daar. Iemand met de dood bedreigd daar. Je zou er honger van krijgen. Gelukkig kan je in Rotterdam-Zuid makkelijk een pizza bestellen. Niet dat de bezorger aankomt omdat hij of zij van zijn scooter wordt getimmerd, maar toch. In Nijmegen protesteren katholieken (!) tegen posters met zoenende mannen. Katholieken houden juist van jonge mannen, maar gelieve niet op posters. Er is in dit land sowieso veel ophef over posters. Nederland haat posters. In Den Haag wordt een agent mishandeld. Dat is tegenwoordig een traditie; agentje mishandelen. Vind je het gek als je in een Touran rijdt (van 0 naar 100 in 3 minuten). Ze konden in Amersfoort nog wel vluchtende criminelen klemrijden. Wat een gedoe in al die grote steden, gelukkig is het in kleine plaatsjes zoals in Sint Maartensdijk lekker wonen. O nee wacht. Toch niet.

11 maart – in Eindhoven de gekste wordt iemand neergeknald op een woonwagenkamp, maar voor echte dalende misdaadcijfers moeten we vandaag in Goes zijn. Eerst meppen een groep dronken Polen alles naar de kloten en even later bedreigt iemand (een lastpak??) een agent met de dood. Even een nachtje zijn roes uitslapen en weer op vrije voeten. Dit land draait door. Iets zegt ons dat agenten helemaal niks meer voorstellen. In Gouda wordt er een agent bewust van zijn sokken gereden door een Pool. In Breda (waar anders) worden een man en een vrouw ernstig de vernieling in geslagen door een jongen van 18. In Nijmegen overleeft de politie dit keer een aanslag met een helm. In Amersfoort gooit iemand een fiets naar een ambulance. In Arnhem staan auto’s in brand. En een vechtpartij op een kermis is al zo oud als de weg naar Rome. Zeker in Schiedam. Dus eigenlijk hoort dit niet thuis in dit overzicht. O wacht, er zijn ook ramen van huizen ingegooid. Soort vechtpartij XXL. Natuurlijk is het niet bekend of er aanhoudingen zijn verricht. In Vlaardingen wordt een echtpaar bruut beroofd. Geen idee waar de dader is. In Tilburg wordt een 17-jarige jongen gedwongen om geld te pinnen. In Amsterdam wordt er een vrouw in haar auto bewust aangereden met een auto. Vandaag was een mooie dag in Nederland.

12 maart – in de overzichten januari, februari en maart komt nogal wat geweld tegen agenten voorbij. Uw hart maakt een sprongetje van blijdschap als uw zoon van 16 zegt dat hij politieagent wil worden. Wij zouden uw zoon dwingen om bakker te worden of zo. Want anders moet hij bijvoorbeeld dode vrouwen van het tapijt rapen in Amersfoort. Of vluchtende boeven aanhouden in Enschede. Of een verwarde man met een mes aanhouden in Gilze-Rijen. Of in Zaandam geslagen worden door een gek. Gevarieerd werk, dat wel. In Soest wordt een 14-jarige jongen bedreigd met een mes en onzedelijk bejegend.

13 maart – in Den Bosch wordt er een burger geslagen met een stalen pijp. In zijn eigen huis. Op de A2 en A50 is er vandaag een lange achtervolging. Een Touran moest vol gas (110 km/pu) om criminelen aan te houden. In Arnhem wordt er iemand met een mes gestoken terwijl hij in de bus zit. Een vermoorde man hier. In Amstelveen wordt er een man met een hamer op zijn hoofd geslagen en in Rosmalen wordt er een hele buurt afgesloten na een schietpartij.

14 maart – oud nieuws maar vers van de pers. In Voerendaal is de burgemeester bedreigd met een vuurwapen. In Voerendaal worden ook auto’s van wethouders in de hens gestoken. Maffia en politiek zijn nu eenmaal een goed huwelijk. Ook in dit land. Verder nog een terroropa in Sluis. Haha. Dat is dan best nog wel om te lachen. In Pijnacker valt er niet te lachen. Daar gaan vier mensen op de vuist en wordt een 70-jarige vrouw hoofdgeklapt. In Rijswijk is er een avondklok voor ouderen en in Nieuwkoop is het aanstaande zaterdag 17 maart stil op straat.

15 maart – verrassing. Nederland Doorknipland. De gevangenissen staan leeg dus lijkt het een goed idee om criminelen een enkelband te geven. Knip knip weg. Wat een nieuws. In Rotterdam moet de politie gebruik maken van benaderingstechnieken gevaarlijke personen. Nederland staat nummer 6 als het gaat om gelukkigste land van de wereld. Kan je nagaan hoe leuk het wonen is in Rwanda. De gruwel.

Dit was deel 1 van het grote wij-gevoel-overzicht. Eind maart Deel II en onthoud; maart roert zijn staart!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s