Uw spaargeld wordt misbruikt door de wereldwijde duurzaamheidsmaffia

climate-change-2254711_1280Corry Konings zong het al; hoeren neuken nooit meer werken. Dat is het lijflied van iedereen die bij Oxfam Novib en Amnesty International werkt. Want uw spaargeld komt als geroepen voor deze organisaties. Uw verzekeringsgeld ook trouwens. U betaalt wel maandelijks om uw inboedel te verzekeren voor water-, storm-, vuur-, klimaat-, en windschade, maar de kans dat uw huis geblust moet worden met een stijgende zeespiegel is net zo groot als dat u van een keukentrapje valt. Dus vandaar dat uw geld gretig in ontvangst wordt genomen door mensen die zeggen dat uw geld bij hen in goede handen is. Geld maakt gelukkig, voor hen maar niet voor u. Want uw spaargeld wordt misbruikt door de duurzaamheids- en klimaatmaffia van de EU. Maak u zich geen andere illusie.

Weet je wat dubbel is? Dat de gemeente Rotterdam 17 miljoen bezuinigt op hun afvalbeleid, maar wel doodleuk een project opstart waar scholieren onder het kopje ‘duurzaamheidsbeleid’ zwerfafval moeten opruimen. Nou, daar klopt dus geen zak van. Er klopt sowieso geen zak van dat duurzaamheids- en klimaatbeleid van de overheid. Op de ene dag wordt er in Emmer Compascuum een boomplantdag georganiseerd voor kinderen van basisschool De Vrolijke Kutclown en de andere dag worden al die bomen weer gekapt om in een biomassaverbrandingsoven te proppen. Voor de lol, want het levert verder niks op. Of er wordt miljoenen reclamegeld gestoken in het propaganderen van de elektrische auto, dit terwijl zo’n elektrische auto alleen nut heeft als u van Amsterdam naar Tokio rijdt en terug en dat dan 3 keer. Het liefst op dezelfde dag. Met de autoradio op Radio 1. Maar ondanks de feiten voor uw neus kunt u gewoon doorgaan met het geloven van de overheid. Het staat u immers vrij dat te doen. Beetje vertrouwen op onze beleidsmakers en politici, wie is er niet groot mee geworden. U wacht nog trouw op de teruggaaf van het kwartje van Kok, vooral blijven doen.

Als u veel vertrouwen heeft in de politiek, dan vertrouwt u ook vast wel uw bank. Zeker banken als ASN, SNS en Triodos. Dat zijn banken die je blind kunt vertrouwen. Zeker als je kijkt naar De Eerlijke Geldwijzer. De Eerlijke Geldwijzer is een wijzer die heel eerlijk is, want als we naar de uitkomsten kijken van die Eerlijke Geldwijzer zien wij dat banken als De Volksbank (ASN, SNS) en Triodos hoog scoren in allerlei duurzaamheidsklimaatlijstjes. Gelukkig is de Eerlijke Geldwijzer heel eerlijk over wat er met ons geld gebeurt; jouw bank gebruikt je spaargeld om te investeren in bedrijven. Jouw verzekeraar belegt met jouw verzekeringspremie. En de Eerlijke Geldwijzer onderzoekt dus hoe eerlijk dat allemaal gebeurt. Dus hoe scoren Nederlandse banken op klimaatverandering? Wat een verrassing, nummer 1 is De Volksbank en nummer 2 is Triodos. Hoe scoren de banken op genderongelijkheid? Het zal toch niet? Ja hoor, nummer 1 is De Volksbank en nummer 2 is Triodos. Hoe scoren de banken op voeding? De spanning is om te snijden, maar nummer 1 is De Volksbank en nummer 2 is Triodos. Heel eerlijk allemaal.

Zeker als je kijkt naar het gegeven dat De Volksbank en Tiodos in 2018 in het internationale project The Global Alliance for Banking on Values zijn gestapt. Een wereldwijde alliantie voor bankieren met waarden, kortweg een samenwerkingsverband van banken die beleggen in duurzaamheidsprojecten over heel de wereld. Zo ook de Duitse GLS Gemeinschaftsbank, het Zweedse Ekobanken en het Noorse Cultura Bank. Al die banken pissen in de zelfde pot en als we eens naar de Noorse Eerlijke Geldwijzer kijken, zien wij bij energiproduksjon heel eerlijk de Cultura Bank op 1 staan. Bij skobrug zien wij heel eerlijk Cultura Bank op 1 staan. Laten we raden? GLS Gemeinschaftsbank zal in de Eerlijke Geldwijzer van Duitsland op 1 staan? JAWOHL! En Zweden dan? Welke bank is volgens de Eerlijke Geldwijzer de allerduurzaamste en natuurvriendelijke klimaatbank van Zweden? Toch niet Ekobanken? Ja, eerlijk gezegd wel.  Dus alle banken in de Global Alliance for Banking on Values scoren hoog in alle lijstjes van de Eerlijke Geldwijzer.

Door wie wordt die Eerlijke Geldwijzer eigenlijk gefinancierd? We zien giganten als bijvoorbeeld Amnesty International, Oxfam Novib, Greenpeace en Plastic Soup Foundation. Als we verder kijken zien we dat die internationale geldwijzers onderdeel zijn van de Fair Finance Guide International. En dat instituut is dus weer in het leven geroepen door Oxfam Novib en het Zweede Sida.  Fair Finance Guide International is initiated by Oxfam and financially supported by Sida staat er op de site te lezen. Sida? Wat is dat nu weer? Sida is een soort overheidsproject om de armoede wereldwijd terug te dringen en daar is geld voor nodig. En dat geld gaan ze natuurlijk niet zelf ophoesten, maar wie dan? Samengevat wordt Sida gefinancierd door – u raadt het al – Zweeds belastinggeld.

Dus Pippi en Annika werken hard om vervolgens belasting te betalen, die belasting wordt gebruikt om allerlei wereldwijde duurzaamheidsprojecten te financieren. De rest van hun salaris zetten Pippi en Annika op hun bankrekening en dat geld wordt ook weer gebruikt om allerlei wereldwijde duurzaamheidsprojecten te financieren. Internationale socialisme in optima forma. Sida zit met hun louche zaakjes diep in Afrika. Sida werkt samen met de VN en – hoe verrassend – de EU. Sida geeft Zweeds belastinggeld aan Oxfam Novib, Oxfam Novib maakt een website en op die website worden bevriende banken hoog in duurzaamheids- en klimaatlijstjes gezet en ‘die eerlijke resultaten’ komen in de krant en dan leest u die propaganda en dan denkt u, zo wat een gigadeugende bank. Dit alles om u naar eerder genoemde banken te lokken om uw geld op hun rekening te storten, zodat de banken uw geld aan Oxfam Novib kunnen geven zodat Oxfam Novib een seksfeest voor hun personeel in Haïti kan organiseren nobele klimaatwaterputten kan graven in Afrika.

ASN is er in ieder geval heel open over, zo staat te lezen op hun site dat ze met jouw geld duurzame ontwikkelingen willen financieren. ASN geeft zelfs tips over uw gezinssamenstelling. De bank raadt een tweede kind af omdat er dan extra CO-2 in de lucht komt. ASN wil iedereen aan de bamboevloer. ASN voert oorlog tegen katoen en wil dat u kleren van eucalyptuspulp (Tencel) gaat dragen en natuurlijk vindt ASN dat de aarde opwarmt en dat we daar iets aan moeten doen. Triodos heeft zelfs een bedelpagina. Ze vragen gewoon om uw gift zodat zij dat geld voor u in een waterput in Afrika kunnen flikkeren. Het dedain. En natuurlijk geeft de bank tips om jouw bedrijf meer divers te maken. Hoe hip.

Het blijft niet alleen bij die circle jerk van bevriende eerlijkegeldwijzerbanken, maar ook banken die laag scoren in de lijstjes van de bevriende cirkle jerk-banken zetten vol in op de duurzaamheidstour. ABN AMRO en Rabobank creëren gewoon hun eigen lijstjes en hoe verrassend, de Rabobank en ABN AMRO scoren hoog in hun duurzaamheidslijstjes. Rabobank is niet te beroerd om allerlei tekstjes op hun site te plaatsten over het vaststaand feit dat er allerlei diersoorten uitsterven (welke dan? Noem eens een diersoort dat de afgelopen 10 jaar is uitgestorven door toedoen de mens? NOEM ER EENS EEN!!) en dat is natuurlijk zielig dus geef uw geld aan de Rabobank (meer dan alleen windmolens) en dan gaat die bank de ijsberen redden. Helaas is de Mauritiaanse blauwe duif al uitgestorven. Maar die duif hield iedereen ’s nachts wakker met dat geroekoe, dus niemand vindt het eigenlijk erg dat die blauwe kutduif is uitgestorven. Daar kan geen bank iets aan veranderen. Ook heeft de Rabobank een mening over palmolie (superspul natuurlijk), plastic (stom spul), diversiteit, genderdiversiteitallerlei eten en soja. En tussen al die duurzaamheidspropaganda door lezen we steeds drie letters; EPO WWF. Het Wereldnatuurfonds. Gesponsord door Gaston van de Postcodeloterij. Goedemorgen, geef elke maand uw geld en dan krijgt u 1 keer in de 30 jaar een prijs of misschien nooit. Maar je maakt wel elke week kans op 5 miljoen, 5 miljoen, 5 miljoen. Ooit wint u 5 miljoen! De kans dat de ijsbeer uitsterft is groter dan dat u ooit 5 miljoen wint. Voorlopig betaalt u 14 keer 11,50 = 161 euro per jaar en dat doen dan 2.9 miljoen mensen en dat is dus 467 miljoen voor Gaston de Postcodekanjer. De omzet is touwens nog hoger. Dit alles om over 30 jaar een keer 100 euro te winnen. De jackpot is voor Hillary Clinton, maar dat mag u nog niet weten.

Terug naar het WWF, die organisatie roept ook al 30 jaar dat de ijsbeer uitsterft. Nou, het wordt eens tijd dat die beer doodbrandt door de zon. En het wordt eens tijd dat heel die duurzaamheidsmaffia aangepakt wordt. De Groene Khmer zal alleen tot stoppen gebracht kunnen worden als de EU instort, landen hun soevereiniteit terugkrijgen, GroenLinks terug wordt gestemd naar 3 zetels, de VVD weer een liberale partij wordt, D66 wordt weggevaagd, identiteitspolitiek stopt, banken weer bank zijn en geen wereldverbeteringsinstellingen, scholen weer gaan lesgeven in plaats van moreel onderwijs geven via burgerschapslessen, kranten weer objectief gaan schrijven, de NPO de staat controleert en niet afzuigt voor 40 miljoen extra, kerncentrales worden geopend en windmolens worden afgebroken, u stopt met het geld geven aan ‘goede doelen’ en eerlijke geldwijzers weer eerlijk worden. Utopie? Nee. De voortekenen zien er goed uit. De groene ziekte zit voorlopig nog diep in de hedendaagse maatschappij verankerd, maar de realistische scalpel doet reeds zijn werk. U wordt langzaam wakker. Hoop dat u lekker geslapen heeft, want het worden hectische tijden.

 

 

 

 

 

 

Advertentie

3 reacties

  1. […] 2. Uw spaargeld wordt misbruikt door de wereldwijde duurzaamheidsmaffia […]

  2. gestoord. wellicht een bezoekje aan een psychiatrische instelling overwegen. zodra je binnen bent. vragen of ze de sleutel weggooien. Doe je jezelf en ons allen heel veel plezier meer. En wellicht kun je gekke Geert en Corpsbal Thierry gelijk meenemen.

    1. Worden wij even weggeblazen door argumentatie zeg. Hulde.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s