Nepnieuwsonderzoek van Karin Ollongren samengevat: HAHAHA!

putin-2980748_1280Zo ben je een klein nutteloos weblogje en zo sta je ineens in een rapport van de overheid. Prima natuurlijk, wij zijn niet vies van extra reclame. Wij zouden staan te juichen als Jesse Klaver in de Kamer zou zeggen: ‘ Ja, maar ik heb op Ikwasinharen gelezen dat…’ en dat Rutte dan op zijn beurt zegt: ‘dan heb je verkeerd gelezen Jesse, want wat ik uit het artikel op Ikwasinharen haalde is……’ Hoe fantastisch zou dat zijn voor een weblogje dat een bereik heeft van enkele duizenden lezers en dan ineens bam, een tsunami aan leespubliek. Dat zou de sfeer op onze lege redactievloer ten goede komen, want de afgelopen jaren is iedereen of ziek of dood of met ruzie weggegaan. Dus met elke reclame zijn wij blij.

Wat blijkt nu uit het rapport Politiek en Sociale Media Manipulatie van de Rijksoverheid? Ikwasinharen is in zijn berichtgeving over Zwarte Piet en Politieke Leiders hyperpartisan geweest. Hyperpartisan? Dat woord komt 254 keer voor in het rapport maar WAT. IS. DAT?  Citaat uit rapport: definities van nepnieuws en met name het aanpalende ‘junknieuws’ worden vaak juist verruimd, en omvatten dan naast desinformatie ook complottheorie, clickbait, alsmede extremistische, sensationalistische, tendentieuze en politiek sterk gekleurde (‘hyperpartisan’) bronnen en verhalen.

Politiek sterk gekeurde verhalen dus. Nou, dat zou je maar gezegd worden. Professor Richard Rogers kan het weten. Want hij komt van de Universiteit van Amsterdam. En hij doet allemaal onderzoeken over digitale content over energy saving,  iets met social media en Rwanda migration, Somalische diaspora, iets met klimaat en natuurlijk heeft de beste man onderzoek gedaan naar Alt Right. En dan Sabine Niederer. Die werkt ook op de UvA en zij houdt zich vooral bezig met klimaatcontroverse op het internet. Dus als iemand tweet ‘Gerrit Hiemstra is geen weerman maar een activist’ dan zet Sabine een streepje achter Alt Right in haar Excel-bestand. En het rapport van die twee UvA-professoren vindt dit artikel over Zware Piet (Zwarte Piet krijgt mes in rug, 12 november 2016) politiek gekleurd. Punt 1: nou en. Punt 2: is dat zo? Punt 3: waarom horen wij in de Nederlandse media niks over de totale ontmanteling van CNN? Dat is nog een complot zeker? Maar goed, Zwarte Piet dus.

Het onderzoeksteam valt natuurlijk over de zinsnede Het is in dit land gewoon te druk. In Nederland zitten we met een paar miljoen zeikblanken, honderdduizenden vlagwapperende Turken en koningsgezinde Marokkanen. Tienduizenden Joegoslaven. Paar moslims. Tienduizenden Afghanen en honderdduizenden Afrikanen. En 1 iemand uit Tuvalu. Allemaal de laatste 40 jaar binnengehaald door extreem linkse politiek. Het is onbegonnen werk om al deze mensen tevreden te houden.

Hier krijgt extreemlinks de schuld van alles. En dat is natuurlijk een streepje achter het woord Alt Right in het Excel-bestand van Sabine. Maar eerlijk gezegd dekt dit citaat de lading niet helemaal. Het moet zijn allemaal binnengehaald door extreem EU-gezinde politieke partijen, van VVD tot en met PvdA, die als ze regeren en/of in de oppositie zitten constant hetzelfde EU-beleid uitvoeren en zo heel Nederland naar de tyfus helpen. PvdA, VVD, CDA, CU, GL, D66 etc. hebben allemaal bloed aan hun handen. Maar goed, dat staat er niet. Had er moeten staan, mea culpa.

En dan nog het kopje Politieke Leiders, ook daar zijn wij hyperpartisan geweest. Geen idee welke politieke leiders de UvA-onderzoekers precies bedoelen, maar wij denken dat onze marxistische huishippie Matthijs een beetje te gortig is geweest met zijn hyperpartisatietalent. Hij heeft een behoorlijke politiek gestuurde mening over Wilders; hier, hier, fascismealert hier, hier, hier en hier en over schedelmeters van FVD; hier, hier, hier  en over Heil Trump; hier en hier. Wij waarschuwden een tijdje geleden al voor het gevaar Trump. Maar of de UvA nou precies dit bedoelt met politiek gestuurd? Geen idee verder en wie weet krijgen we ooit nog een verklaring maar als wij dit lezen Although our analysis in the report did not include any left-of-center Dutch political commentators, this is not to say that they do not exist on YouTube, merely that the methods we used did not bring them to the fore hebben wij wel een idee welke politiek de UvA-masterminds precies bedoelen. Misschien werden de onderzoekers een beetje boos op het artikel Trump imponeert als president van Amerika of moesten zijn huilen bij het lezen van Maarten van Rossem is een linkse activist die betaald wordt om in een stoel te zitten. Kan zo maar. We horen het graag.

Maar er is geen duur onderzoeksteam voor nodig om te zien dat wanneer je al onze artikelen over Trump, FVD en PVV op een rijtje zet je inderdaad heel makkelijk zou kunnen concluderen dat wij geld hebben aangenomen van D66. Misschien is dat ook zo. Wij gaan op onderzoek uit en zullen Matthijs even aan zijn politieke sandalen trekken. Heb jij geld aangenomen van D66 of GroenLinks meneertje? U leest ons onderzoeksrapport binnenkort op deze site.

Helaas hebben Richard en Sabine niet geconcludeerd dat wij geld uit Rusland krijgen, ondanks dat wij nog zo ons best doen. Wij kunnen elke stuiver goed gebruiken, maar helaas concludeert het rapport ‘other work has been performed on the existence of home-grown troll networks, operating in a predominantly right-wing media sphere, that are at times ‘pro-Russian’ but do not seem to have had foreign input.

Het enige positieve van dit onderzoek is dat Karin Hildur Ollongren thuis zit uit te huilen op de bank, want zij schakelt een onderzoeksbureau in omdat de Russen help de Russen en dan hebben de Russen er geen ene fuck mee te maken. HAHAAHAHA! Iets wat twee jaar geleden al zonder onderzoek beweerd werd door sommige journalisten, maar dat waren natuurlijk trollen die geld kregen van Poetin.

———————————————————————————————————————————-

Kijk ikwasinharen shinen in het grafiekje dan!!! We zijn het RKC van het grafiekje, maar zie ons staan in het overheidsrapport! SO naar Richard en Sabine!!

IMG_20191024_141606

 

4 reacties

  1. Ha! En mooi dat die overlopers van Batawatja niet genoemd worden!

  2. […] wij door de overheid in de gaten worden gehouden of wij extreemrechts zijn, willen wij graag het tegendeel bewijzen. Wij weten ook wel dat Karin Ollongren (Beterschap […]

  3. […] houden van tradities, kijk maar; 2016, 2017 en 2018. In het jaar dat de overheid ons als een extreemnationalistische weblog bestempelde, gaan wij vanaf nu helemaal op de hyperpartisaanse toer. Ook in deze Top 10 van […]

  4. […] traditie. Kijk maar; 2016, 2017, 2018. Het was ons het jaartje wel. In het jaar dat de overheid ons hyperpartisan noemde in hun rapport van Karin Ollongren (beterschap Karin, wij hopen oprecht dat u snel weer de […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s