KNMI schrapt alle data: 14 december is met – 2 graden nu de warmste dag ooit

Het is officieel, 14 december 2022 is de warmste dag ooit allertijden. De KNMI heeft vandaag in De Bilt -2 graden gemeten en dat is sinds de metingen begonnen zijn (toevallig vandaag) de warmste dag ooit in de wereld. De KNMI heeft alle data geschrapt. Het is tijd voor nieuwe data. We gaan vanaf vandaag gewoon weer opnieuw beginnen met meten. Het meten van klimaat, heel die meetstok in het weer proppen. Diep in de strot van Celsius. Ook het klimaatpanel van RTL vindt dit nu de warmste dag ooit. Dat was met 18 graden 27 september 2019 (warmste jaar ooit), maar die is dus geschrapt. En ook 7 april 2022 is geschrapt. Sinds de metingen zien we een trend dat het elk jaar warmer wordt en de zeespiegel stijgt. En vandaag is het wel heel warm met -2 graden in De Bilt. Als het morgen weer – 2 graden is dan kunnen we al spreken over een hittegolf. Weet u nog deze zomer (die geschrapt is)? Toen was het in juli een keer 28 graden en toen nog een keer 28 graden. En zelfs een keer 30 graden en toen was het een hittegolf en toen raakte heel Hilversum in paniek. Wat nu blijkt was het paniek om niks, want alle data is geschrapt. Gerrit Hiemstra kijkt uit het raam van zijn villa aan het water (het water stijgt rap rondom de villa van Gerrit Hiemstra) en ziet over witgeslagen polders de aarde opwarmen. Per minuut warmt de aarde op. Zeker nu, want alle data is geschrapt en 14 december 2022 is met – 2 graden de warmste dag ooit allertijden sinds de metingen zijn begonnen en dat is toevallig vandaag want het KNMI heeft alle data geschrapt. We gaan opnieuw meten. Nieuwe data, oude data, nee het klimaat spaart je niet. Nieuwe data, oude data, soms de zon en soms verdriet.

Advertentie

een reactie

  1. […] Nederlandse radio. En wij publiceerden al onderzoeks- en wetenschapsartikelen over het klimaat op 14 december 2022, april 2023, de sneeuw van 2023, januari 2023, de eerste lentedag van 2023, de zomer van 2022, 7 […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s