Dalende misdaadcijfers 2018

business-163462__480U was van ons gewend dat wij dit jaar elke maand context gaven aan de cbs-statistieken van de dalende misdaadcijfers. Het CBS vindt die cijfers ook een raadsel. Oftewel; ze hebben geen idee en doen ook maar wat. Vandaar dat wij in januari, februari, maart, april en mei van dit jaar een korte update gaven over hoe gaaf dit land was. Ook wilden wij onze Koning Willem IV laten zien hoe goed het gaat met het grote wij. En omdat de misdaadcijfers zo enorm daalden in 2018, werden de overzichten zeer kort. De overzichten van januari, februari, maart, april en mei werden zelfs zo kort dat we er maar mee stopten.

Via Twitter pakte @MisdaadN de draad per 1 juni 2018 op en wat blijkt; in 3 maanden tijd hebben we een kleine 900! dalende verwarde schiet-, steek-, vechtpartijen met gewonden en/of doden, brute berovingen en/of gewelddadige overvallen te pakken. In 3 maanden tijd. Hup Holland Hup. Ontzettend verward gaaf land dat Nederland. Laten we aan alle 900 slachtoffers of zijn of haar nabestaanden/betrokkenen die de afgelopen drie maanden te maken hebben gehad met de dalende misdaadcijfers in dit land een kaartje sturen met daarop de volgende tekst: ‘Beste slachtoffer van dalend geweld. Allereerst super veel beterschap en ik vind het heel erg dat u bent kapotgestoken door crimineel Afrikaans straattuig. Maar u moet maar denken; vroeger was het allemaal nog slechter. Vroeger had je ook pikkeboeven. Die gingen er ineens met de drinkpot van de kroeg vandoor. Of weet je Schele Arie nog? Ach, die gaf je gewoon een klap op je muil als je wat tegen hem zei wat hem niet aanstond. Heeft nog een paar jaar vast gezeten omdat hij een auto’s had gestolen en had doorverkocht aan Noord-Afrikanen. En mijn fiets is in 1995 trouwens ook een keer gejat. Door een Nederlander. Ik vond dat toen heel erg. Misschien is dat een troost voor je dat het vroeger allemaal veel gevaarlijker was. Nederland is anno nu heus echt wel een gaaf land. Nogmaals kop op en voor je het weet lacht het geluk je weer toe. Groetjes, een trotse Nederlander.’

 

2 reacties

  1. […] een rennende IWIH. Hij heeft gewoon een heel jaar gerend in plaats van geschreven. Over dalende misdaadcijfers en columns over een rennende IWIH. Of wij in 2019 bestaansrecht hebben? Absoluut niet. Maar we […]

  2. […] juli en augustus 2018 ging het goed met de dalende misdaad en waren er in die drie zomermaanden maar een kleine 900 steek-, schiet-, en/of vechtpartijen met doden en/of gewonden over drugs en/of andere zaken waar men […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s