Koning Willem de Overbodige

Toen het prinsje nog lang geen koning was en Prinses Beatrix een kroontje op haar hardhouten haarhelm droeg, groeide ik op in de veronderstelling dat iedere Nederlander gelijkwaardig was en gelijk behandeld werd. Althans, ik wist wel dat dat in bepaalde gevallen niet gebeurde, maar de Staat der Nederlanden zou met behulp van de vele wetboeken vast wel haar uiterste best doen om die incidenten zo veel mogelijk te beperken. Lukte dat niet, dan was er nog altijd de politiek om de wetten aan te passen of aan te vullen en een controlefunctie uit te (laten) voeren. Dat valse gevoel van schijnwerkelijkheid werp je helaas sneller van je af dan een waxinelichtje richting een met negerplaatjes gepimpte bling-koets, als je de moeite neemt om er eventjes over na te denken.

Het begint natuurlijk al zodra De Verkorenen in een helder stralende lichtzuil vanuit de hemel in de schoot van hun moeder worden gelegd door een blonde aartsengel met een glimlach die zelfs Femke Halsema zou doen laten smelten. Tenminste ik stel me dat zo voor, want leden van het koningshuis der Nederlanden worden door God hoogstpersoonlijk met de hand geselecteerd en een reguliere bevalling met pijnlijke, uitgerekte vagina’s is veel te ordinair voor mensen met blauw bloed. Ze zijn immers vanaf hun allereerste ademteug boven ons geplaatst door de Lieve Heer, die ieder mens gelijk acht. Behalve deze dan. Uitzonderingen op de regel of zo. Want zijn wegen zijn ondoorgrondelijk en ze hebben het er maar mee te doen, die arme mensen.

Enfin, vanaf dan begint het feest pas écht. Zodra de nieuwe telg enkele dagen oud is, mogen de voor,- en achternamen gekozen worden. Jazeker, ook de achternamen. De oma van Bea heette bijvoorbeeld van achteren anders dan haar ouders, die op hun beurt weer andere achternamen droegen dan hun grootouders. En zoals wijlen Prins Bernhard der Nederlanden altijd al zei; “Wij zijn Oranjes. Wij betalen nergens voor.”, hoeven de ambtenaren van de burgerlijke stand ook geen vergoeding te verwachten voor deze aanpassingen. Sterker nog, de achternaam “Lippe-Biesterfeld” heeft die ouwe vrouwenverslindende pandaschieter voor zichzelf helemaal laten verwijderen. Dat is op zich niet zo nieuw voor dictatoren en gestoorden, getuige het feit dat de werkelijke achternaam van Adolf Hitler eigenlijk Schicklgruber was, het Britse koningshuis het onwelgevallige Saxe-Coburg-Gotha heeft weggejorist naar Windsor en zelfs Gordon het lekker bekkende Heuckeroth helemaal heeft laten vallen.

Voor koningshuizen en adellijken is dat allemaal smoke and mirrors. De miljoenen mensen sterke, in oranje uitgedoste nationale debielenparade die een paar keer per jaar haar Stockholm-fetisj openlijk mag etaleren, moet vooral niet te weten komen dat de kans dat er (vanwege inteeltlijnen dikker dan scheepskabels van De Groene Draeck) in één van de Europese hofhoudingen een kindje met Downsyndroom geboren wordt groter is dan dat Peter R. de Vries in een willekeurige talkshow verschijnt en een mening over paprikachips heeft. Derhalve dat de achternaam van onze variant van Napoleon’s zwijnenfamilie uit George Orwells Animal Farm nu “Van Oranje-Nassau” óf “Der Nederlanden” is. En dat kan en mag dus met de dag veranderen. Dat het een beetje lastig is voor Shell, Unilever, Philips, Fokker, Hoogovens, KLM, Sphinx, ABN Amro, De Schelde en de Twentse textielindustrie om al die aandelen op naam te herschrijven, dienen ze voor lief te nemen. Of voor Volk en Vaderland, zo je wil.

Maar dergelijke privileges, al die miljarden aan gratis geld, de hele hofhouding die ze op hun wenken bedient; alles heeft een verschrikkelijk hoge prijs. Nee, niet de vele borrels die bijgewoond moeten worden, de toespraken die ze moeten houden waarbij ze heel snel moeilijke woordjes van een papiertje op moeten lezen of de massale persoonsverheerlijking op vaste dagen in het jaar. Het is nóg onmenselijker dan dat. Ze moeten namelijk achter de schermen de politiek manipuleren om nóg meer centjes te kunnen verdienen! Middels fossiele Grondwetten, die met veel plezier in stand worden gehouden door onze nationale “elite”, zijn ze verplicht om soms met door het plebs gekozen mensen thee te drinken en hen uit te leggen dat ze op de noodrem gaan drukken als ze niet doen wat hen opgedragen wordt. Dat allemaal in ogenschouw nemende, ben ik zo vrij geweest om zelf een nieuwe voor,- en achternaam voor de huidige monarch te verzinnen. Zeg maar een vervroegd Koningsdag-kadootje. Alstublieft, Koning Willem de Overbodige. U verdient het. We hebben er allemaal aan meebetaald!

14 reacties

 1. Het koningshuis doet anders op genoeg goede dingen voor de PR van Nederland, maar daar hoor je niets over op dit blog.

  1. Zo is het wel natuurlijk. Koningshuis doet deuren openen die voor veel andere landen dicht blijven.

   1. Svennusmax · ·

    Precies. Zoals Saudi Arabië.

   2. Dus Angela Merkel bereikt helemaal niets. Duitsland doet het veel beter dan Nederland,

  2. Wat dan wel. Bartholomeus ?

 2. slaap lekker Bartholomeus

 3. […] Koningshuis, vele Nederlanders zijn er dol op. Gelukkig geldt dat niet voor iedereen. Ik ben mij de afgelopen dagen eens gaan concentreren op de debielen achter een dranghekje die dit […]

 4. Ik zou graag die goede dingen met feiten zien. Men komt altijd met vage beweringen dat men het zo goed doet. Een ding is zeker, zij zijn erg goed in het parasiteren.

 5. […] of geen principiële bezwaren tegen konden vinden. Maar binnen enkele weken na benoeming door Koning Willem de Overbodige, de laatste monarch der Nederlanden, begonnen de veranderingen in een noodtempo vorm te krijgen. De […]

 6. Laat ze wat voor Julio Poch doen in plaats van hem uit te ruilen voor de feestjes van haar vader

 7. […] republikein zou ik namelijk bij voorbaat iedere onderscheiding weigeren die mij uit naam van een monarch wordt toegekend. Een monarch die een systeem vertegenwoordigt welke als afspiegeling van een […]

 8. […] linkse spectrum tot het meest rechtse, kritisch! Op elkander, op onszelf, op de overheid, op het koningshuis, op B-lijst Nederlanders, op C-lijst Nederlanders, op D-lijst Nederlanders, op grote en kleine […]

 9. […] Koningslied is dat het voor inspiratie zorgt. Inspiratie voor bijvoorbeeld cabaretiers en Koningshuishaters zoals uw toegewijde scribenten alhier. Het kan namelijk altijd beter. Zelfs als je kattenpoep door […]

 10. […] Het heeft koning Willem de Overbodige en zijn gevolg behaagt om dit jaar op koningsdag te verschijnen in Groningen. De koninklijke […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s