Top 10 populairste columns van 2017

top-95717__480In 2017 is de halve redactie van IWIH boos weggelopen. Net als in 2015 en 2016 trouwens. De andere helft was zwak, ziek en misselijk. Net als in 2015 en 2016 overigens. Desalniettemin konden we een paar columns publiceren die meer gelezen werden dan de columns van het AD en dan de voorpagina van het NRC. Hebben we in 2018 nog bestaansrecht? Absoluut niet. Gaan we door? Ja. We gaan in het nieuwe jaar voor 2 columns per maand. 24 hele stuks per jaar. Alleen al om volgend jaar een Top 10 te publiceren. Omdat jullie dat nu eenmaal van ons gewend zijn.

 1. Hoe moslims over Europa zullen regeren

Er was één onderwerp dit jaar dat wel garant stond voor een groot lezerspubliek. Bananen? Nee. Feyenoord? Nee. Stoepkrijt? Nee. Islam? Bingo. Dat houdt u bezig. Moslims hier. Moslims daar. Overal Moslims. Maar wat loopt u nou te zeiken. We zijn toch een gastvrij land? Nou dan. Voor je kijken en doorlopen. Hier is niks te zien. Alleen een of ander filmpje op internet waar een geleerde super interessante dingen zegt over de islam en het eeuwige gastvrije Europa.

 1. De gewone Nederlander is een dominante racist

Een interview met Wierd Duk en Nourdin el Ouali liep niet zo lekker op de landelijke radio. De ene zei  iets over dat normen en waarden die in dit land gelden door moslims iets anders geïnterpreteerd worden dan door gewone Nederlanders. De ander zei nazi, racist, NSB, bloed en bodem, Hitler etc, etc, etc. U mag raden wie wat zei.

 1. Hallo witte mensen – jullie zijn dom en racistisch

Het zal je maar gezegd worden. Waren je overoveroveroverovergrootouders al blank/wit omdat Nederland nu eenmaal redelijk blank was van 2000 voor Christus tot en met 1960 na Jezus. Dan kan het natuurlijk zo zijn dat jij niet geheel toevallig ook wit en/of blank bent. Jammer joh, je bent een racist. Je kan toch niet zomaar een beetje profijt hebben van je witte huidskleur in Nederland? Kijk hoe ze dat doen in andere landen. Daar zijn alle mensen gelijk. Zwart, wit, homo, vrouw. Zo kan het ook Nederland.

 1. De illegale tsunami gaat gewoon door

Even denken. Tsunami van bananen? Nee. Tsunami van Feyenoorders? Nee. Van stoepkrijt? Nee. Van moslims? Bingo. Weer keek u massaal naar een filmpje waar Marokkanen massaal over een Spaanse muur klimmen. En muren liggen nu eenmaal politiek gevoelig. Er moet een verbod op muren komen. Altijd gezeik met muren. Willen we meer of minder muren? Gaan we regelen.

 1. Twitter-muur zwetst tegen Wierd Duk

Argumenteren is een discipline. Je moet ook een beetje openstaan voor een andere mening. Je kan gelijk nazi roepen en denken dat je gewonnen hebt, maar dat is niet argumenteren. Die tactiek is er een van intellectuele armoede. Dan kan je net zo goed triangel gaan spelen in de Jostiband. In principe hoef je een debat helemaal niet te winnen. Luisteren en reageren met een beargumenteerde mening die gestaafd is met feitelijke kenmerken is al genoeg. Helaas lukt het op Twitter niet bij iedereen om Wierd Duk onderuit te halen.

 1. Nederlandse meiden misbruiken moslimjongeren

Wij zijn de beroerdste niet. Hier waarschuwen wij alle moslims in Nederland voor onze wulpse dames. Want vlak ze niet uit onze blonde dames met blauwe ogen. Voor je het weet zitten ze boven op je en kan je geen kant op. Ze staan ook vaak in groepen ‘hee psst psst gigolo’ te roepen naar die jongens. Het wordt een steeds grotere plaag. Meer of minder Nederlandse meiden? Minder. Gaan we dat regelen.

 1. De Telegraaf, fout voor, tijdens en na de oorlog

Je kan veel zeggen van De Telegraaf, maar ze kiezen een kant. Dat is niet altijd de goede kant, maar in ieder geval staan ze ergens voor. Stonden ze in de Tweede Wereldoorlog nog een beetje onder Duitse druk in deze tijd publiceren ze koppen als ASIELPLAAG, ASIELTUIG en ASIELMACHINE. Dat heet met een mooi woord ROEPTOETEREN. Maar goed, de NRC roept ook wel eens wat. En de Volkskrant beweert wel eens dingen. De columnisten van het AD roepen soms iets. Elke krant heeft blijkbaar een agenda. Daarom gaan ze allemaal failliet. Soon.

 1. Prognose: PVV 85 % van de zetels

Wij van IWIH zijn nooit te beroerd om aan peilingen mee te doen. Hilarisch altijd. Gewoon wat nattevingerwerk op het internet smijten. Hier onze voorspelling voor de verkiezingen van 2020. FVD 33 zetels, VVD 30 zetels, CDA 22 zetels, PVV 15 zetels, GL 14 zetels. Zie je, zo makkelijk gaat dat.

 1. Zoek uw schoolfoto en klaag aan

Dat was echt even flink schrikken voor de gewone Nederlander. Het boerenklootjesvolk zetten een paar vraagtekens bij een gerechtelijke uitspraak. Een moeder kreeg 500 euro schadevergoeding omdat haar kinderen niet op de schoolfoto stonden omdat er thuis een islamitisch feest gevierd moest worden. In plaats van dat de rechter zijn hamer gebruikte om die moeder eens een paar tikken te geven, tikte hij 500 euro naar de klaagmevrouw. Geef ze een vinger en er gaat een wereld voor hen open in dit gastvrije land.

 1. Het onderwijs in Nederland ligt in coma

Hier moesten jullie even voor zitten. Een lap tekst. Wie leest dat nou nog. Zoveel letters!? Ja, maar wel letters die een inhoud vormen. In dit artikel wordt er beargumenteerd waarom het Nederlandse onderwijs compleet naar de klote is geholpen. Ondanks de vele woorden, is deze publicatie door jullie goed ontvangen. Daar zijn wij dankbaar voor. Dat betekent dat we in 2018 niet moeten schromen om meer lange verhalen te publiceren. Er komen in 2018 zeker columns over de belabberde staat van het onderwijs in Nederland. Wees niet bang. U wordt op uw wenken bediend.

 

 

 

5 reacties

 1. […] 11 columns zijn verschenen, dus gelukkig kunnen we 2018 afsluiten met onze traditionele Top 10 van meest gelezen columns. We hadden columns over Pechtold. Over heel de familie Pechtold. Over nonnen. Over een rennende […]

 2. […] we weer, want wij houden van traditie. Kijk maar; 2016, 2017, 2018. Het was ons het jaartje wel. In het jaar dat de overheid ons hyperpartisan noemde in hun […]

 3. […] goed, in 2020 vond u onze website massaal. Massaal. U houdt namelijk van traditie; in 2019, 2018, 2017 en 2016 was er ook al een Top 10 omdat jullie nu eenmaal van lijstjes […]

 4. […] Waren er dan nog succesvollere artikelen? Blijkbaar. In 2016 hadden we ook al een Top 10, en ook in 2017, in 2018, in 2019 en in 2020. Traditie, en we houden nou eenmaal van tradities. In 2022 gaan we […]

 5. […] moet er zijn. Wij houden van lijstjes want deze Top 10 doen we ook al sinds 2016. Met succes, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020 en 2021 zijn hier te lezen en u houdt nou eenmaal van tradities. Dus binnenkort […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s