Geen gewone Nederlander!

netherlands-674697__480Mark Rutte had het tijdens het Kamerdebat over de normale Nederlander. Op de vraag wie dan die normale Nederlander is, kwam uiteraard geen fatsoenlijke antwoord. Voor mij was het wel meteen duidelijk. Ik ben geen normale Nederlander en zeker geen gewone Nederlander. Ik ben een ongewone Nederlander want ik doe dingen die tegenwoordig heel abnormaal zijn.

Immers:
Ik betaal mijn rekeningen op tijd
Ik steel niet
Ik rook niet
Ik drink niet
Ik rijd (bijna) nooit te hard
Ik rijd nooit door rood
Ik bel of app niet wanneer ik rijd
Ik verkracht geen mensen
Ik vermoord geen mensen

En toch komt er de minste of geringste wanbetaling de deurwaarder bij mij langs. Word ik bij de kleinste verkeersovertreding beboet, krijg een taakstraf of word in de cel gegooid. En ik krijg bij een van deze overtredingen never nooit meer een verklaring omtrent gedrag.

Met andere woorden; de gewone Nederlander steelt, rookt, drinkt, betaalt zijn boetes nooit, betaalt zijn rekeningen helemaal niet en mag wanneer hij maar zin heeft iemand verkrachten en/of vermoorden.

Misschien moet ik toch maar eens een gewone Nederlander worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s