BURGERS VAN NEDERLAND EINDELIJK VEILIG OP STRAAT!

money-515058__480Eindelijk! Dit land is gered. De misdaadcijfers zullen vanaf vandaag drastisch dalen. Vanaf morgen hangen er weer touwtjes uit de brievenbus. Morgen kunnen we weer veilig over straat. Als de lantarenpalen tenminste aan staan en de zon schijnt. Want er is nu een lumineus idee van een of andere burgemeester van een D66/SP/GL/PdvA-bolwerk. Waren alle steden maar als Nijmegen. Dan waren we snel van alle problemen af.

Kunnen we onze mond vol hebben van die gekke Amerikanen met hun wapens, maar in Nederland kunnen we er ook wat van. Maar dan omgekeerd. Wij hebben andere oplossingen voor problemen. Wij gaan ons verstoppen voor de boeven! Gewoon niet meer de straat op als het donker is. Wat een fantastische oplossing. Burgemeester Huibert Hoepel van het Comité Doordachte Aanpakken (CDA) zegt glashard in het gezicht van zijn burgers GA ’S AVONDS NIET MEER ALLEEN PINNEN. Nobelprijs voor de Vrede voor deze man. Natuurlijk mag je nog wel pinnen van Huibert Hoepel, maar doe dat dan lekker overdag. Als je besluit om ’s avonds te gaan pinnen – o dappere burger – ga dan met een groep van 20 man de straat op. Liefst met knuppels. In de zomer kan je gelukkig nog tot 23.00 uur veilig de straat op in Nijmegen. In de winter heb je gewoon pech. Kan je na 16.00 uur fluiten naar je geld. In de winter kan je het beste pinnen tussen 11.00 uur en 15.45 uur. Op andere tijden zijn er te veel boeven op straat en te weinig politie. Het schijnt dat Nijmegen met nog meer oplossingen komt. Lees en huiver:

  1. Ga niet meer alleen fietsen na 18.00 uur. Als je toch alleen de deur uit wil, pak de auto!

*O nee, wacht. Liever niet met de auto. Neem maar de trein

2. Ga niet alleen met de trein reizen. Als je toch met de trein wil, huur iemand in die met je meereist

*subsidie aanvragen ‘iemand mee laten reizen’ kan hier

3. Ga niet meer alleen de hond uitlaten. Laat de hond maar in de tuin uit

4. Ga niet alleen boodschappen doen na 15.00 uur op woensdagmiddag of na 17.00 uur op de ander doordeweekse dagen. Doe in het weekend helemaal geen boodschappen in je eentje. Bestel maar via ah.nl

*subsidie aanvragen ‘boodschappen bestellen via ah.nl’ kan hier

5. Ga als je jonger bent dan 18 jaar niet meer alleen naar school met de fiets of de bus. Laat je ouders je maar brengen met de auto

*o nee, wacht. Liever niet met de auto. Neem maar de trein

6. Ga niet alleen een brief posten. Stuur gewoon een mail

7. Als de bel gaat, doe de deur niet meer open. Laat ze maar een mail sturen

8. Ga niet meer alleen op vakantie. Goed voor het milieu en je huis staat niet alleen

9. Ga niet meer alleen met de bakfiets door de stad fietsen. Neem altijd iemand anders mee in het bakje van de bakfiets. Is nog gezelliger ook.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s