Top 10 populairste columns van 2022

Het jaar 2022 was het jaar van Vader Abraham. Niet dat u naar hem luistert (zou u eens moeten doen), maar u las wel over hem. En hij is dood, ook hij. In de media leest u vooral over klimaat en over stikstof en over boeren en over Oekraïne en over voetbal en over BN’ers. Superinteressant allemaal, maar op IWIH lees je over Vader Abraham. Verschil moet er zijn. Wij houden van lijstjes want deze Top 10 doen we ook al sinds 2016. Met succes, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020 en 2021 zijn hier te lezen en u houdt nou eenmaal van tradities. Dus binnenkort starten we een Top2000 waar u kunt stemmen op uw favorietste column en dan maken we er een tv-show van die we laten presenteren door Matthijs van Nieuwkerk. Wij denken nou eenmaal groot. 2023 blijven we doorgaan met schrijven (sowieso editie 4 van This is the Shithole of Holland), maar we willen u er wel op wijzen dat 2023 een ongelooflijk rampjaar wordt. Dan weet u dat alvast, 2023 wordt een jaar om snel te vergeten. Sowieso komt deze Top 10 later dan u van ons gewend bent, omdat de batterij leeg was van onze laptop, oplader kwijt, redactie afgebrand, computers gestolen, koelkast leeg, alles kapot. Zo’n jaar wordt het dus, het jaar van de lege batterij.

10 Amsterdam wint derde editie This is the shithole of Holland en is voor de derde keer op rij de grootste shithole van Nederland

In 2023 deel IV van This is the shithole of Holland en dan maakt Helmond een goede kans om te winnen. Of Almere. We gaan het zien in deze iconische Twitter-enquête.

9 Beschouwing over Europa (deel 1)

Er is ook een deel 2, maar die werd minder gelezen. Lees deel 1 en 2 en je weet hoe de vork in de steel zit. Europa is een soort crackhoer die je besteelt, maar waar je nog wel van houdt. Zo moet je het zien. Hoezee!

8 De complotmarmot en tribunaalgarnaal

Leuke titel, eerlijk is eerlijk. Rijm doet het altijd goed. En eindelijk een keer een artikel met argumenten, Baudet is een nazi en dat rijmt op spinazie.

7 Iemand moet het doen

Prachtig nummer van Stef Bos, soms hoeft er niks geschreven te worden, want alles is al gezegd.

6 Beschrijving van een biologieles in het jaar 2028

U denkt dat dit satire is? Denk nogmaals.

5 Pierre Kartner aka Vader Abraham overleden (1935 – 2022)

De enige echte necrologie over Pierre Kartner aka Grote Smurf aka Opperbaas aka Baardheld aka Hilversumhater aka Bolhoedkoning aka Gypsyheld aka Lalala-chasonnier

4 Ik heb getwijfeld over Afrika (is er leven op de aarde)

We gaan onderhand geloven dat het in Togo en Ghana beter toeven is dan in Nederland. Die Afrikanen zijn zo gek nog niet, met hun hutje en hun mandje op het hoofd. Moet toch ook geweldig zijn om een foto van een waterpomp te maken en dat Europa dan 3 miljard stort om een nieuwe pomp aan te schaffen. Hoe hilarisch is dat eigenlijk, als je er een goed over nadenkt. Maar ja, goed nadenken, dat is niet voor iedereen weggelegd.

3 Dagje meelopen op het platform voor vrije meningsuiting Mastodon

Hilarisch verslag van de sfeer op Mastodon. Eensorgies alom aan de kant van mensen die talkshows kijken. Ik ben het eens met jou, ja ik ook. Ik ben het eens met jou. O wat fijn allemaal. Onze voorspelling? Mastodon houdt geen stand en zal een pijnlijke eenzame dood sterven.

2 ‘Raketten hebben waarschijnlijk Den Haag geraakt, vermoedelijk zouden er 10 doden zijn gevallen’

Belangrijk nieuws over de oorlog lees je in de krant. Is gewoon zo, want propaganda bestaat helemaal niet meer. Dat was vroeger alleen, nu echt niet meer.

1 Vader Abraham doet jullie de groeten en dropt een nieuwe song over boeren

2022 was het jaar van Vader Abraham. Mooi nummer over Boeren, nu nog een zanger vinden om dit in te zingen en het wordt geheid een nummer-1-hit.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s